x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Google îl sărbătoreşte astăzi pe Freddy Mercury

Google îl sărbătoreşte astăzi pe Freddy Mercury

05 Sep 2011   •   05:40
Google îl sărbătoreşte astăzi pe Freddy Mercury

Astazi fostul solist al trupei Queen, Freddie Mercury, ar fi implinit 65 de ani. Google il sarbatoreste pe marele artist printr-un logo special. "Don't stop me now" este fundalul sonor al unui video care ilustreaza imagini si momente din viata de scena a lui Freddy Mercury, in pagina de intrare a motorului de cautare Google.

Fanii din toata lumea sarbatoresc din 1992 aceasta zi, iar in Bucuresti se lasa cu mare eveniment, Romania fiind inclusa recent pe harta internationala "Freddie For A Day".

Nascut pe 5 septembrie in 1946, in in Zanzibar, Farrokh Bulsara (numele de nastere) a fost recunoscut pentru calitatile vocale remarcabile de tenor si pentru prestatiile sale live. Dupa absolvirea facultatii, Mercury s-a alaturat mai multor formatii.

In 1969 a devenit membru fondator al formatiei Ibex, care ulterior s-a numit Wreckage. In luna octombrie a aceluiasi an a parasit formatia pentru a se alatura formatiei Sour Milk ca solist. La inceputul anului 1970 acest grup s-a destramat, iar in luna aprilie s-a alaturat chitaristului Brian May si bateristului Roger Taylor, care fusesera in formatia Smile. Cu toate ca ceilalti membri nu erau de acord cu schimbarea numelui formatiei, Mercury a insistat sa numeasca formatia “Queen'. Tot in aceeasi perioada solistul si-a schimbat numele de familie in Mercury.

Freddy Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991 la varsta de 45 de ani. Cauza deceselui a fost bronhopneumonie cauzata de SIDA. El a fost incinerat la cimitirul Kensal Green, iar cenusa sa a fost imprastiata pe malurile lacului Geneva, langa Montreux, Elvetia, locul unde Freddie si-a petrecut ultimii ani din viata.

×