x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun GPS tango. În Parlament

GPS tango. În Parlament

de Vlad Teodorescu    |    07 Mai 2008   •   00:00

Uite că de data aceasta Parlamentul s-a mişcat mai repede decît ne-a obisnuit pana acum. Nu a mai fost nevoie de nici o comisie de mediere, de nici un taifas transpartinic la ceas de seară şi, culmea, toţi demnitarii au fost de accord fără ca "naşul” Hrebenciuc să le explice că e în folosul lor s-o facă.



Uite că de data aceasta Parlamentul s-a mişcat mai repede decît ne-a obisnuit pana acum. Nu a mai fost nevoie de nici o comisie de mediere, de nici un taifas transpartinic la ceas de seară şi, culmea, toţi demnitarii au fost de accord fără ca "naşul” Hrebenciuc să le explice că e în folosul lor s-o facă. De acum în colo, toţi vizitatorii celei de-a doua clădire, ca dimensiune, din lume vor purta dispozitive sofisticate (probabil în afara papuceilor ca să nu zgîrie marmura, mînuşi să nu murdărească clanţele şi pelerine inifuge în caz de Doamne fereşte!), dispozitive prin care să fie determinate în orice moment coordonatele de deplasare. Drastică şi, în egală măsură, futuristă decizie vine în urma suspiciunii că un ziarist clujean şi-a petrecut o noapte în singura clădire din România care se vede şi de pe lună, întocmai ca Zidul Chinezesc.

Luînd peste picior un SPP relaxat prematur la cîteva săptămîni după ce a păzit, în acelaşi obiectiv, toată floarea mapamondului …pămîntesc, să trăiţi!, gazetarul a riscat mai mult să-l pălească o criză de hernie de cît s-a distrat cărînd mobilierul de colo colo sau o durere de bilă de cîtă cafea a băut de plictis toată noaptea, decît să fie prins de organele vigilente. Şi, probabil, proaspăt recompensate pentru succese în ramură cu ocazia summit-ului

Măsura, care a venit la pachet cu suspendarea  Directorul Direcţiei Afaceri Interne de la Camera Deputaţilor, Sorin Marian Bădescu, urmează să intre în vigoare abia la terminarea anchetei . De atunci în colo, dai buletinu’, iei "divaisul” aşa nociv şi cu radiaţii cum ai auzit că e şi ţi-l agăţi în piept, sau îl pui în buzunarul de la pantaloni în funcţie de ce preţuieşti mai mult pe lumea asta. După care poţi vizita Parlamentul fiind monitorizat întocmai ca autobuzele RATB de la un cap la altul.

Desigur, metoda GPS se adresează doar vizitatorilor. Pentru "pensionarii” stabilimentului  numit "Parlament” ar trebui inventate dispozitive anti scobit în nas, împotriva sforăitului în plină sesiune şi  sisteme anti votat la două-trei-patru mîini sau în grup,  prevăzute obligatoriu  cu avertizor sonor precum senzorii de parcare, fluierături înregistrate în sistem mp3 şi aparat de fotografiat cu poză la minut ca în Cişmigiul de altă dată. Din păcate, pentru aşa ceva nu cred că se vor găsi bani sau mîini care să voteze cheltuiala.

După măsura făcută publică astăzi de domnul Bogdan Olteanu aşteptăm cu interes deciziile ce vor fi luate în momentul în care, pe final de mandat, vreun politician va fi surprins făcîndu-şi treaba pentru care a fost trimis în Parlament, măcar acum la patru ani de la depunerea jurămîntului.

×
Subiecte în articol: magazin