x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun GRECIA / Directorul Alumil, răpit la începutul lunii, a fost eliberat

GRECIA / Directorul Alumil, răpit la începutul lunii, a fost eliberat

de Veronica Micu    |    23 Iun 2008   •   00:00
GRECIA / Directorul Alumil, răpit la începutul lunii, a fost eliberat

10:55 • Giorgios Milonas, directorul companiei elene Alumil, răpit la începutul lunii iunie pentru răscumpărare, a fost eliberat în această dimineaţă, în schimbul a 12 milioane de euro.

Giorgios Milonas, directorul companiei elene Alumil, răpit la începutul lunii iunie pentru răscumpărare, a fost eliberat în această dimineaţă, în schimbul a 12 milioane de euro.


ANCHETĂ. Milonas, în vîrstă de 49 de ani, preşedintele Federaţiei Industriilor din nordul Greciei şi directorul general al companiei Alumil, a fost răpit, în 10 iunie, de un grup necunoscut de persoane înarmate, din faţa casei sale din nordul oraşului Salonic. "A fost eliberat după miezul nopţii", a declarat un oficial din poliţie sub acoperirea anonimatului. "Este înapoi acasă, în siguranţă", a adăugat el. Poliţia nu a oferit alte detalii despre circumstanţele eliberării acestuia şi nici dacă a fost plătită vreo răscumpărare. Răpitorii ceruseră 50 de milioane de euro pentru a-l elibera pe Milonas. Răpirile sunt rare în Grecia, dar ţara s-a confruntat cu un val de asasinări ale unor oameni de afaceri şi diplomaţi în perioada 1975 - 2003. Majoritatea atacurilor au fost comise de gruparea de gherilă "17 Noiembrie", dezmembrată între timp. Milonas este căsătorit şi are trei copii. El este directorul Alumil - companie cu filiale în Grecia, regiunea balcanică, inclusiv în România, Africa şi Orientul Mijlociu - din 1988. Tranzacţionarea acţiunilor companiei la bursă a fost suspendată după incident. Poliţia anchetează încă posibila implicare în răpire a unui infractor celebru, Vassilis Paleokostas, căutat de la evadarea sa dintr-o închisoare de lîngă Atena, în urmă cu doi ani. Ajutat de fratele său Nikos, acesta răpise în 1995 un important om de afaceri de la Salonic, Alexandros Haitoglou, eliberat după ce familia a plătit o răscumpărare de 734.000 de euro.

×
Subiecte în articol: magazin