x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun GRECIA-RĂPIRE / Cerere de răscumpărare de 30 de milioane de euro pentru Milonas

GRECIA-RĂPIRE / Cerere de răscumpărare de 30 de milioane de euro pentru Milonas

de Veronica Micu    |    11 Iun 2008   •   00:00
GRECIA-RĂPIRE / Cerere de răscumpărare de 30 de milioane de euro pentru Milonas

11:55 • Indivizii care l-au răpit, în noaptea de luni spre marţi, pe directorul companiei elene Alumil au cerut achitarea unei răscumpărări de 30 de milioane de euro în schimbul eliberării sale.

Indivizii care l-au răpit, în noaptea de luni spre marţi, pe directorul companiei elene Alumil au cerut achitarea unei răscumpărări de 30 de milioane de euro în schimbul eliberării sale.


TERMEN. Cererea a fost găsită în torpedoul maăinii lui George Milonas, în vârstă de 49 de ani, preăedintele companiei de aluminiu Alumil, răpit de trei persoane înarmate cînd intra în locuinţă împreună cu soţia sa. Răpitorii, care au confirmat cererea de răscumpărare printr-un apel telefonic anonim, au acordat familiei victimei un termen de o săptămână pentru a face rost de bani. Poliţia verifică în prezent posibila implicare în această răpire a unui renumit infractor grec, Vassilis Paleokostas, dat în urmărire generală după ce a evadat dintr-o închisoare situată într-o suburbie a Atenei în urmă cu doi ani. Ajutat de fratele său Nikos, el a răpit în 1995 un important om de afaceri din Salonic, Alexandros Haitoglu, eliberat în cele din urmă după ce familia sa a achitat o răscumpărare în valoare de 734.000 de euro.


CONSECINŢE ÎN ROMÂNIA. Răpirea lui Milonas a făcut ca acţiunile producătorului de profile din aluminiu, Alumil Rom Industry, să fie suspendate de la tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti. „Din presa internaţională am aflat că directorul general al Alumil Mylonas ar fi fost răpit luni seara şi, întrucât tranzacţiile cu titlurile Alumil au fost suspendate la bursa din Atena, am decis să solicităm BVB aceeaşi măsură, pînă la publicarea unui anunţ din partea companiei din Grecia”, a declarat Marius Ioniţă, directorul de dezvoltare al Alumil Rom Industry.La momentul suspendării tranzacţiilor, o acţiune Alumil era cotată la 5,55 lei, în scădere cu 3,48%, pe un rulaj de 6.800 de lei. La această cotaţie, Alumil are o capitalizare de 173,4 milioane lei. Conform celor mai recente raportări, Alumil Mylonas controlează 55,9% din acţiunile Alumil Rom Industry. Un alt acţionar semnificativ este directorul general al Alumil Rom Industry, Michail Sotiriou, cu 23,95% din titluri. Alumil a încheiat primul trimestru cu o cifră de afaceri de 24,2 milioane de lei, nivel apropiat de cel din perioada similară a anului trecut, şi cu un profit de 2,5 milioane lei, cu 15% mai mare.

×
Subiecte în articol: magazin alumil