Bruce Willis, versiunea 4.0: mai multe cascadorii, tot atăt de puţin păr. Adică deloc.
In cinematografele din Romănia intră din acest weekend partea a patra a celebrului "Die Hard". Un "must see" pentru fanii lui Bruce Willis.
ATAC TERORIST. Weekend-ul din 4 iulie rezervă o mare surpriză neplăcută americanilor: intreaga ţară este paralizată, ca urmare a unui atac terorist asupra infrastructurii computerizate. Misteriosul autor - un hacker extrem de ingenios - a prevăzut toate aspectele digitale ale planului, dar a trecut cu vederea elementul "analogic": intervenţia detectivului John McClane.
In timp ce America se pregăteşte de sărbătoare, McClane este la datorie: trebuie să aresteze un tănăr hacker pe nume Matt Farrell şi să-l aducă in faţa ofiţerilor FBI pentru un interogatoriu. O sarcină de rutină pentru un poliţist veteran. Dar McClane are un talent deosebit de a transforma ordinarul in extraordinar şi de a intra in situaţii periculoase. Nici pe plan personal lucrurile nu merg mai bine - relaţia cu fiica sa, Lucy, acum elevă de liceu, sunt tensionate şi certurile frecvente.
Cu ajutorul lui Farrell, McClane descoperă explicaţia haosului ce pune stăpănire pe ţară şi reuşeşte să-l oprească pe cel care a conceput acest inedit plan de distrugere - "fire sale" in jargonul hackerilor. Autorul său, pe nume Thomas Gabriel, este una dintre cele mai redutabile minţi criminale, dar nici McClane nu va fi mai prejos.
Â
REPLICI. Bruce Willis a intămpinat cu bucurie vestea reintălnirii cu personajul său preferat, detectivul McClane.
"Pentru mine, elementul cel mai interesant este acela că McClane nu este un supererou. Nu are puteri supranaturale, nici calităţi ieşite din comun. Este un om obişnuit, in care oricine se poate recunoaşte. McClane işi iubeşte familia şi nu suportă indivizii care-i ameninţă pe cei fără apărare", explică Willis. "De data aceasta, McClane este mai departe de lu-mea sa ca oricănd. Din postura sa de poliţist de modă veche, el trebuie să facă faţă unui criminal high-tech, ale cărui arme cibernetice depăşesc inţe-legerea lui McClane", continuă el. Umorul joacă un rol important in Die Hard 4.0/ Greu de ucis, replicile lui McClane fiind deja elementul distinctiv al filmelor din seria Die Hard. De data aceasta, umorul marchează diferenţa dintre McClane şi adversarul său, Gabriel. "Intre cei doi există un decalaj temporal. McClane aparţine unei epoci in care tehnologia digitală nu era atăt de dezvoltată. El e absolut incapabil să inţeleagă ce face un hacker şi, prin urmare, nu poate dejuca de unul singur planul adversarului său", explică Willis. Şi Batman a avut nevoie de un ajutor, nu?
Video&DVD
Un adevăr incomod.
Fostul vicepreşedinte, Al Gore, prezintă, intr-un mod foarte con-vingător
şi menit să deschidă ochii lumii, o viziune a viitorului planetei noastre şi a civilizaţiei umane in cel mai bun film documentar al anului, ce nu trebuie ratat! Acesta este un semnal de alarmă care trece dincolo de mituri şi idei preconcepute, pentru a transmite mesajul că incălzirea globală este un pericol prezent şi real. "Un adevăr incomod" aduce in atenţie argumentul convingător al lui Gore că trebuie să acţionăm acum pentru a salva Pămăntul. Fiecare dintre noi poate să işi schimbe modul de viaţă şi să devină parte a soluţiei.
Silent Hill.
Silent Hill este povestea unei femei pe nume Rose, care o caută pe fiica ei, Sharon, intr-un oraş foarte straniu, care pare abandonat. Femeia trebuie să-şi salveze copilul, care e pe moarte, şi din disperare ajunge intr-un univers alternativ, unde face un pact cu un demon, pentru a-şi salva fiica.
Scenariul filmului este bazat pe jocul video Silent Hill, care este catalogat drept unul dintre cele mai inspăimăntătoare de acest gen.