x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hillary Clinton va avea un salariu mai mic decât Condolezza Rice

Hillary Clinton va avea un salariu mai mic decât Condolezza Rice

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Dec 2008   •   00:00
Hillary Clinton va avea un salariu mai mic decât Condolezza Rice

Hillary Clinton va trebui să accepte un salariu mai mic decât actualul secretar de Stat, Condoleezza Rice, căreia îi va succeda la conducerea diplomaţiei americane, pentru a respecta un articol obscur al Constituţiei, relatează AFP, citat de Mediafax.



Congresul i-a alocat miercuri seara senatorului de New York, desemnat de preşedintele ales Barack Obama în funcţia de secretar de Stat, un salariu anual de 186.600 de dolari, respectiv cu 4.700 de dolari mai puţin decât primeşte Condoleezza Rice, care are un salariu anual de 191.300 de dolari. Nici un membru al Congresului nu poate să îndeplinească o funcţie în Executiv dacă salariul pentru acest post a fost mărit în timpul mandatului său, potrivit articolului 1, secţiunea 6 din Constituţia americană.

Clinton nu va putea deveni secretar de Stat fără ca salariul pentru viitoarea sa funcţie să nu revină la nivelul celui primit de Condoleezza Rice înainte de ianuarie 2007 (186.600 de dolari), dată la care secretarul de Stat a primit o mărire. Totuşi, dacă este confirmată în funcţie de Senat, fosta Primă Doamnă va câştiga mai mulţi bani ca secretar de Stat decât ca senator, salariul său fiind în prezent de 169.300 de dolari. Viitoarele retribuţii ale lui Clinton au fost votate de Camera Reprezentanţilor şi Senat şi trebuie aprobate de preşedintele în exerciţiu, George W. Bush.

×
Subiecte în articol: lumea