x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun HO-HO-HO / Peripeţii cu Moşi Crăciun

HO-HO-HO / Peripeţii cu Moşi Crăciun

de Adriana V. Paduraru    |    23 Dec 2008   •   00:00
HO-HO-HO / Peripeţii cu Moşi Crăciun

Deşi un studiu preluat de cotidianul The Guardian relevă faptul că persoanele cu sprâncene stufoase, nări largi, mustaţă şi barbă lungă (descriere ce i se potriveşte şi lui Moş Crăciun) nu sunt de încredere, câteva cazuri petrecute în lume demonstrează contrariul.




De exemplu, în Texas, Moş Crăciun a ajutat la prinderea unui bărbat care a abuzat sexual, două surori, timp de patru ani. Cea mai mică dintre fetiţe, în vârstă de nouă ani, i-a scris Moşului o scrisoare prin care îl ruga să oprească agresiunile la care sunt supuse ea şi sora sa în vârstă de 10 ani. Învăţătorul care a citit mesajul a alertat autorităţile, iar violatorul – Andres Enrique Cantu – a fost arestat. El riscă o pedeapsă maximă de 99 de ani de închisoare.

Moş Crăciun din Moscova are de îndeplinit alte doleanţe. Pe lângă obişnuitele cadouri, micuţii din Rusia vor ca Moşul să-i ajute pe părinţi să nu-şi piardă locurile de muncă sau să-şi găsească altele mai repede. "Mama mea nu mai lucrează. Ea a fost dată afară de la muncă. Dar tu, Moş Crăciun, ai nevoie de o Albă-ca-Zăpada. Mama mea este foarte frumoasă şi bună. Ea a mai fost Albă-ca-Zăpada, la mine la grădiniţă. Toţi copiii au plăcut-o. Şi ţie îţi va plăcea de ea", a scris un băieţel de 8 ani.

RECOMPENSĂ
Un Moş Crăciun din Polonia a furat excavatorul unui muncitor în construcţii şi a cerut drept răscumpărare jucării pentru un orfelinat, relatează Agerpres. Jaroslaw Kryzwonos – cel căruia îi aparţine excavatorul, în valoare de 3.400 de euro – a primit un telefon din partea unui bărbat care s-a prezentat ca fiind Moş Crăciun şi care i-a ordonat să cumpere jucării de 300 de euro pentru copiii de la un orfelinat din oraşul Lublin. După ce a lăsat jucăriile în faţa orfelinatului, muncitorul şi-a găsit excavatorul parcat la locul de unde fusese furat.

TAKK
Un Moş Crăciun neozeelandez, însă, a cam dat-o în bară. Dar din greşeală. Convins că spune "Mulţumesc" în norvegiană, moşul a şocat audienţa rostind o înjurătură, informează Agerpres. Gary Daverne, directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Auckland, a declarat că cel care l-a întruchipat pe Moş Crăciun, un bătrân de 84 de ani, nu a dorit să spună "Fuck", ci "Takk", adică "Mulţumesc" în norvegiană. "M-a enervat. A distrus o seară care putea fi superbă", a declarat o femeie, aflată printre cei 1.600 de spectatori.

PROTECŢIA MUNCII
În Marea Britanie, Moş Crăciun, însoţit de spiriduşii şi renii săi, va trebui să participe la cursuri de protecţie a muncii pentru a învăţa cum să stea corect pe scaun în timp ce puştii i se vor sui pe genunchi pentru a discuta cu el, transmite Agerpres. Prin aceste cursuri, autorităţile britanice vor să evite leziunile pe care le-ar putea suferi Moş Crăciun. Totodată, cei care vor bucura micuţii britanici vor fi învăţaţi să ridice greutăţi fără să-şi afecteze coloana.

×
Subiecte în articol: craciun moş magazin moş crăciun