x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hugo Chavez vorbeşte despre posibila asasinare a lui Evo Morales

Hugo Chavez vorbeşte despre posibila asasinare a lui Evo Morales

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a declarat că există un proiect de asasinare a omologului său bolivian, Evo Morales. Motivul asasinării omologului său ţine de faptul că duşmanii lui ar vrea să îl elimine din cauza posibilei sale victorii la referendumul din ianuarie 2009 asupra unei noi Constituţii, relatează AFP, citat de Mediafax.



"Evo m-a sunat în această dimineaţă şi mi-a spus că a fost descoperit un proiect de asasinare", a declarat preşedintele venezuelean în cursul alocuţiunii sale de duminică din cadrul emisiunii "Alo, preşedintele", difuzate la postul public de radio. "Evo se îndreapă către victorie" la referendumul privind aprobarea "noii Constituţii (a Boliviei) şi iată că apare un plan pentru a încerca să îl ucidă. El a câştigat cu 70 la sută din voturi referendumul (asupra continuării mandatului său, în august), în pofida întregului război psihologic şi mediatic (declanşat împotriva sa)", a adăugat Chavez. Deoarece duşmanii lui Morales "nu pot" să facă "nimic împotriva lui" pe plan politic, aceştia doresc să se debaraseze de el "asasinându-l", a precizat Chavez.

Preşedintele Venezuelei a denunţat în repetate rânduri proiecte de asasinare, afirmând în ultimul an că exista un complot legat de o încercare de asasinare a lui Morales, unul dintre principalii săi aliaţi din America de Sud. Congresul (Parlamentul) bolivian a aprobat în octombrie o lege care convoacă la 25 ianuarie 2009 un referendum privind proiectul controversat al unei noi Constituţii, după luni tensionate între preşedintele Morales şi opoziţia liberală şi conservatoare. Preşedintele Morales s-a confruntat cu ostilitatea guvernatorilor liberali ai regiunilor prospere din Bolivia, care se opun acestui proiect de Constituţie socialistă.

×
Subiecte în articol: lumea