x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun În groapa comună misterioasă din Kassel ar putea fi îngropate victime ale tifosului

În groapa comună misterioasă din Kassel ar putea fi îngropate victime ale tifosului

de Jurnalul National    |    29 Ian 2008   •   00:00

Cele 60 de schelete umane descoperite într-o groapă comună la Kassell, în centrul Germaniei, nu sunt victimele vreunui episod sângeros al celui de-al Doilea Război Mondial, aşa cum se credea iniţial, ci probabil, sunt victimele unei epidemii de tifos  izbucnite în perioada lui Napoleon Bonaparte, la începutul secolului XIX

Cele 60 de schelete umane descoperite într-o groapă comună la Kassell, în centrul Germaniei, nu sunt victimele vreunui episod sângeros al celui de-al Doilea Război Mondial, aşa cum se credea iniţial, ci probabil, sunt victimele unei epidemii de tifos  izbucnite în perioada lui Napoleon Bonaparte, la începutul secolului XIX, informează Rompres.

Această groapă comună a fost descoperită la începutul acestei luni cu ocazia săpării unei fundaţii pentru o construcţie în oraşul Kessel. În ea se aflau 60 de schelete dispuse cu braţele încrucişate pe piept. Iniţial s-a crezut că ar fi vorba de victime ale lagărelor de concentrare nazistă, însă un expert criminalist de la University of Giessen care a examinat aceste schelete a ajuns la concluzia că data decesului a survenit cu mult înainte de anii '40 ai secolului trecut. 'Nici unul dintre dinţii pe care i-am examinat nu prezintă urme ale unor intervenţii stomatologice, ceea ce reprezintă un argument puternic în favoarea ipotezei că aceşti oameni au trăit cu mult timp înainte de cel de-al Doilea Război Mondial'', a precizat Dr. Marcel Verhoff, după examinarea  rămăşiţelor umane.

Un istoric din Kessel, Christian Presche, susţine că aceste cadavre pot fi victime ale unei epidemii de tifos care a izbucnit în acest oraş german în 1814, odată cu trecerea prin regiune a trupelor lui Napoleon Bonaparte. Felul în care scheletele au fost găsite aranjate în groapa comună susţine faptul că acestea nu au fost aruncate la întâmplare. De asemenea, absenţa oricăror urme ale unei morţi violente susţine ipoteza că scheletele aparţin unor victime ale unei epidemii.

×
Subiecte în articol: magazin