x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Încă 40 de ani de închisoare pentru organizatorul asasinării lui Djindjic

Încă 40 de ani de închisoare pentru organizatorul asasinării lui Djindjic

de Veronica Micu    |    19 Iun 2008   •   00:00
Încă 40 de ani de închisoare pentru organizatorul asasinării lui Djindjic

14:00 • Un fost comandant al unei unităţi speciale a poliţiei sîrbe, deja condamnat că a organizat asasinarea premierului Zoran Djindjic, a primit o pedeapsă suplimentară de 40 de ani de închisoare, pentru că a încercat să ucidă şi un alt om politic.

Un fost comandant al unei unităţi speciale a poliţiei sîrbe, deja condamnat că a organizat asasinarea premierului Zoran Djindjic, a primit o pedeapsă suplimentară de 40 de ani de închisoare, pentru că a încercat să ucidă şi un alt om politic.

 


DUPĂ GRATII. Milorad Ulemek, fost comandant al unei unităţi speciale a poliţiei secrete (JSO), cunoscută drept "Beretele roşii", a fost condamnat la 40 de ani de închisoare pentru uciderea a patru membri ai Mişcării sârbe de Reînnoire (SPO) şi pentru tentativa de asasinare a liderului acestui partid, fostul ministru de externe Vuk Draskovici. Ulemek, numit "Legija", a fost deja condamnat în mai 2007 la 40 de ani de închisoare pentru asasinarea lui Djindjic, în martie 2003, după ce fusese condamnat la aceeaşi pedeapsă în 2005 pentru asasinarea fostului preşedinte Ivan Stambolici, în august 2000. Curtea Supremă sârbă l-a condamnat la 40 de ani de închisoare şi pe fostul şef al serviciilor secrete sîrbe Radomir Markovici şi pe alţi doi foşti membri ai "Beretelor roşii". Alţi şase poliţişti, dintre care patru membri ai "Beretelor roşii", au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între şase luni şi 35 de ani de închisoare. În octombrie 1999, convoiul lui Draskovici, liderul opoziţiei faţă de Slobodan Miloşevici, a fost lovit, în apropiere de Belgrad, de un camion. Patru membri ai partidului lui Draskovici au murit şi chiar el a fost rănit.

×
Subiecte în articol: magazin inchisoare