x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ignoranţă: Hitler, fabricant de arme

Ignoranţă: Hitler, fabricant de arme

de Jurnalul National    |    27 Feb 2008   •   00:00

Tinerii americani au grave lacune în cunoştinţele de cultură generală, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Statele Unite, preluat de AFP

Tinerii americani au grave lacune în cunoştinţele de cultură generală, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Statele Unite, preluat de AFP. La sondajul realizat de American Enterprise Institute au participat 1.200 de adolescentţI, cu vârsta medie de 17 ani. 25% dintre ei nu ştiu cine a fost Adolf Hitler, iar 10% dintre ei au crezut că acesta a fost fabricant de arme. Aproximativ 20% dintre tineri nu au ştiut cu cine s-a luptat SUA în timpul celui de-al doilea război mondial, în timp ce 26% dintre ei sunt siguri că America a fost descoperită de Cristofor Columb după 1750, adică la două secole şi jumătate după expediţia sa din 1492. 2% dintre participanţii la sondaj au crezut chiar că aventurierul a traversat Atlanticul după 1950. "Este inacceptabil. Credem că şcolile ar trebui să le prezinte studenţilor marile idei şi marile evenimente care au format naţiunea noastră", scrie autorul raportului.

 

Mai puţin de jumătate din tinerii americani ştiu să identifice jumătatea de secol în care a izbucnit Războiul de secesiune (1861-1865), în timp ce personajele biblice sau mitologice precum Oedip sunt nişte necunoscute pentru peste 50% dintre respondenţi. În ceea ce priveşte literatura clasică, rezultatele sunt şi mai decepţionante: 50% dintre studenţi nu au reuşit să identifice romanul lui George Orwell "1984", în timp ce 25% dintre ei nu ştiu că romanul "Coliba unchiului Tom" a promovat lupta împotriva sclavagismului. Din fericire, unele evenimente sunt lucruri sunt cunoscute de majoritatea respondenţilor: 90% dintre aceştia ştiu ce s-a întâmplat la Pearl Harbor şi cine a pronunţat propoziţia "I have a dream" ("Am un vis" - Martin Luther King, n.r.).

×
Subiecte în articol: magazin