x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Incident militar ruso-american, în largul coastei coreene

Incident militar ruso-american, în largul coastei coreene

de Corina Andriuta    |    06 Mar 2008   •   00:00
Incident militar ruso-american, în largul coastei coreene

11:24 • Pentru a doua oară într-o lună, portavionul american USS Nimitz a fost survolat de către avioane militare ale armatei ruse, informează vz.ru. De această dată, un bombardier rus s-a apropiat miercuri de un portavion american, în largul coastei coreene, şi a fost interceptat de avioane de lupte americane.

Pentru a doua oară într-o lună, portavionul american USS Nimitz a fost survolat de către avioane militare ale armatei ruse, informează vz.ru. De această dată, un bombardier rus s-a apropiat miercuri de un portavion american, în largul coastei coreene, şi a fost interceptat de avioane de lupte americane.

 

CONFLICT. Oficialii americani susţin că bombardierul rus s-a apropiat până la o distanţă de cinci mile nautice şi a zburat la o altitudine de 610 metri deasupra portavionului american USS Nimitz şi flotei care îl însoţeşte pe acesta. Imediat, două avioane de luptă americane F/A-18 au fost trimise să intercepteze avionul rusesc şi să îl escorteze în afara zonei, potrivit unui oficial din apărare. În ultimul an, bombardierele ruse şi-au intensificat zborurile în apropierea teritoriului american sau flotei americane, demonstrându-şi capacitatea de a atac la distanţă. În februarie, două bombardiere ruse s-au apropiat de acelaşi portavion american, USS Nimitz, iar un avion american a fost trimis să îl intercepteze. Acesta a fost primul survol rus al unui portavion american de după anul 2004.Aceste operaţiuni intervin în contextul în care oficialii ruşi şi-au anunţat intenţia de a reface puterea militară a ţării, diminuată după dezmembrarea Uniunii Sovietice. Autorităţile americane au precizat miercuri că nu consideră noul incident drept o ameninţare sau un motiv de îngrijorare.

 

×
Subiecte în articol: magazin