x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun India / Cel puţin 56 de morţi şi 300 de răniţi, într-o serie de atentate

India / Cel puţin 56 de morţi şi 300 de răniţi, într-o serie de atentate

30 Oct 2008   •   00:00

Cincizeci şi şase de persoane au fost ucise şi alte 300 rănite în circa zece atentate cu bombă, aproape simultane, înregistrate în mai multe departamente ale unui stat din nord-estul Indiei, a anunţat joi guvernul regional, citat de AFP.



"Au fost 12 explozii care s-au soldat, până în prezent, cu 56 de morţi şi peste 300 de răniţi, dintre care 70 sunt în stare critică", a declarat ministrul Sănătăţii din statul Assam, Himanta Biswa Sarma.

Un bilanţ anterior menţiona moartea a 48 de persoane şi rănirea altor 300. Deflagraţiile, generate de dispozitive explozive, s-au produs în jurul orei locale 11.30 (08.00 ora României) şi în decurs de o oră în statul Assam şi în principalul oraş, Guwahati.

Atentatele nu au fost revendicate, dar guvernul regional consideră că numai gherila Frontului eliberării Asom (ULFA), care duce din 1979 o luptă armată pentru independenţa statului Assam, poate fi în spatele acestor atacuri coordonate.

Într-un comunicat, ULFA a precizat însă că nu este "în nici un fel implicată în aceste explozii".

Posturile de televiziune au difuzat imagini înfăţişând răniţi plini de sânge transportaţi la spital şi vehicule sau motociclete din care ieşea fum.

Unul dintre presupusele atentate a devastat o piaţă din Guhawati, în apropiere de sediul guvernului regional din Assam.
Mediafax





 

×
Subiecte în articol: lumea