x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun INDIA-CRIMĂ / Îngropaţi de vii pentru că ar fi practicat vrăjitoria

INDIA-CRIMĂ / Îngropaţi de vii pentru că ar fi practicat vrăjitoria

de Veronica Micu    |    13 Iun 2008   •   00:00
INDIA-CRIMĂ / Îngropaţi de vii pentru că ar fi practicat vrăjitoria

14:05 • Mai mulţi săteni din zona de nord-est a Indiei au aruncat cu pietre şi apoi i-au îngropat de vii pe membrii unei familii, inclusiv două femei, suspectaţi că ar fi practicat vrăjitoria.

Mai mulţi săteni din zona de nord-est a Indiei au aruncat cu pietre şi apoi i-au îngropat de vii pe membrii unei familii, inclusiv două femei, suspectaţi că ar fi practicat vrăjitoria.


SUPERSTIŢII. Lakhan Majhi, de 65 de ani, a fost chemat la casa liderului satului pentru o întâlnire publică, marţi seară, în regiunea Asam. Sute de vecini l-au acuzat că a făcut vrăji asupra unui sătean care a murit după ce se îmbolnăvise. Majhi a trezit suspiciunile sătenilor după ce l-a vizitat pe bolnav, pentru a face anumite ritualuri religioase, potrivit declaraţiilor poliţiştilor. După moartea bolnavului, localnicii au început să arunce cu pietre şi cărămizi în Majhi, soţia sa, fiul său şi nora sa. Apoi, i-au dus pe aceştia în jungla din apropiere şi i-au îngropat de vii. Mai mult de 500 de persoane au fost ucise în India, în ultimii ani, suspectaţi de vrăjitorie. Superstiţiile sunt foarte întâlnite în India, unde oamenii nu au parte de o educaţie corespunzătoare, nu există curent electric în multe zone, nu există apă potabilă sau sistem de sănătate funcţional şi bolile sunt foarte răspîndite.

×
Subiecte în articol: magazin