x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Insomnii arădene - “Aţă”, “Dulap” şi “Magiun” au dat de greu pe malurile Mureşului

Insomnii arădene - “Aţă”, “Dulap” şi “Magiun” au dat de greu pe malurile Mureşului

de Horatiu Sima    |    11 Ian 2008   •   00:00

Paul Cazan, fostul fundaş central, poreclit Aţă, atacantul Marcel Coraş, colegul său de echipă la Sportul Studenţesc, supranumit Dulapul, datorită masivităţii sale, şi Marin Barbu, atacantul stelist care era alintat Magiun pentru tehnicitătea sa deosebită au făcut un trio, care este plin de griji în curtea Bătrânei Doamne. Cazan e director executiv, Coraş director sportiv, iar Barbu antrenor principal



Paul Cazan, fostul fundaş central, poreclit Aţă, atacantul Marcel Coraş, colegul său de echipă la Sportul Studenţesc, supranumit Dulapul, datorită masivităţii sale, şi Marin Barbu, atacantul stelist care era alintat Magiun pentru tehnicitătea sa deosebită au făcut un trio, care este plin de griji în curtea Bătrânei Doamne. Cazan e director executiv, Coraş director sportiv, iar Barbu antrenor principal


MOHICANII. Ei sunt singurii care au mai rămas la UTA, de priceperea lor depinzând viitorul fotbaliştilor. Miercuri jucătorii au venit la primul antrenament de după vacanţa de sărbători, spre surprinderea tuturor nelipsind nimeni, deşi în această perioadă de inactivitate au fost destule zvonuri despre plecarea unora dintre titulari la diverse formaţii din prima ligă din ţară sau din Ungaria. Au fost prezenţi portarii:Tudor, Huţan, Mârne, Cohan, Bordea, fundaşii:Bălan,Mihuţ,Miu,Pascariu,Buican,Vasâie,Paşcovici,Codreanu,Chita,Joarza,mijlocaşii: Melinte, Polgar, Gornic, L. Todea, Cr. Todea, Drida, Hidişan,Furdean,Hora,Brânduşe şi atacanţii: Bălţoi, M.Ilie,Roszel.Radovanovici, care a avut fractură de maleolă şi smulgere de ligamente a fost operat la clinica de la Bologna şi se află în recuperare.Iulian Ştefan, care are ligamentele încrucişate rupte şi meniscul făcut praf se află la tratament la aceiaşi clinică     din    Italia. Patru jucători au fost  învoiţi Edson, Simao, Vasiljevic, Fl. Dan.


HAOS. Desigur, la ora reântâlnirii jucătorilor problemele generale ale clubului erau aceleaşi ca şi anul trecut, situaţia echipei fiind incertă total.Cei doi investitori s-au retras de la echipă, primul fiind Ion Sandu, care s-a declarat depăşit de situaţie, după care a urmat  bucureşteanul Nicolae Bara, de care se leagă ultimele speranţe de supravieţuire ale textiliştilor. Datoriile financiare ale clubului sunt mari. Pentru jucători care au fost transferaţi şi nu s-au plătit toate ratele sunt restanţe de circa 700000 de euro. La această sumă se adaugă circa 1 milion de euro pentru neplata TVA la publicitatea făcută pe stadion, plus restanţele de salariu pe lunile noiembrie şi decembrie. Suma totală se ridică undeva la circa 2.700000 de euro. În acelaşi timp, pentru neplata unor rate de la transferal lui Chita, în valoare de 65000 de euro, către FC Argeş, comisiile federale au decis neprogramarea echipei la primul meci din 2008.


OPINII. ”Sperăm să avem ajutor de la Consiliul Local, preşedintele de onoare, Constantin Igaş, încearcă să deblocheze situaţia”, spunea Marcel Coraş, directorul sportiv al arădenilor. Nu la fel de optimist era şi fostul sponsor al echipei, Nicolae Bara, văzut în continuare drept singurul posibil salvator al echipei.”Categoric nu mă mai întorc la Arad, ca să lămuresc pe toată lumea care mai speră că m-am răzgândit în vreun fel. Din data de 15 septembrie anul trecut am rupt toate căile între mine şi echipa de pe Mureş. Din acest motiv am şi delegat toate competenţele către directorul executiv Paul Cazan, care are drept de semnătură la club”,afirma fostul finanţator.


SALVATORUL. De altfel,  preşedintele executiv şi-a început activitatea prin rezilierea contractelor lui  Frăsineanu şi Codreanu, care au renunţat la drepturile financiare restante şi s-au orientat spre Dacia Mioveni. Dacă UTA nu se poate salva cu ajutor financiar de pe plan local, atunci se va putea face acest lucru prin vânzarea jucătorilor care sunt doriţi de alte echipe din prima ligă. Deşi neoficial, se pare că nu mai puţin de 7 jucători sunt ceruţi la Dacia Mioveni de tehnicianul Sorin Cârţu.În afara celor doi pomeniţi mai sus, ar mai fi vorba de Simao, Eston, Hidişan, Hora şi Huţanu. Revenirea lui Gigi Neţoiu alături de piteşteni aduce capital ce poate fi investit în jucători de talent, ce pot creşte rapid în scurt timp. Dacă Gigi Neţoiu bagă un milion de euro, salvează UTA de la falimentul financiar şi scapă, în acelaşi timp, de o posibilă contracandidată la retrogradare pe care o îngroapă defintiv luându-i fotbaliştii cei mai valoroşi.


IPOTEZE. Pâna luni, arădenii se vor pregăti pe plan local, după care vor urma două stagii de pregătire. Unul, programat de luni, timp de zece zile, la Băile Felix, între 14 şi 25 ianuarie, şi celălalt, în februarie, în Antalya. Cantonamentele sunt doar teoretice, ambele costând circa 60000 de euro, deoarece deocamdată UTA nu dispune de fonduri nici măcar pentru cel de la Felix, care costă 20.000 de euro. De altfel, din cauza crizei financiare, “Bătrâna Doamnă” n-a avut noutăţi importante, la reunirea lotului fiind chemaţi fotbaliştii de la echipa a doua şi cei împrumutaţi. “Cu lotul pe care-l avem nu am emoţii în ceea ce priveşte menţinerea în Ligă. Partea sportivă este în regulă la UTA, problemele clubului sunt legate de lipsa unor patroni care să-i asigure continuitate şi condiţiile de pregătire necesare unei echipe din primul eşalon”, a declarat antrenorul principal Marin Barbu.


DECEPŢIE. Dacă tehnicianul braşovean este optimist, noi credem că nu e departe vremea când textiliştii vor ajunge în situaţia de a cocheta cu eşaloanele inferioare, aşa cum era situaţia când echipa era retrogradată ân liga a treia şi a ajuns în prima prin eforturile financiare ale lui Nicolae Bara, care a cumpărat locul de la Liberty Salonta.”Vreme de 3 ani am făcut totul pentru echipă, pe care am luat-o din eşalonul trei, unde o duseseră alţii, şi am adus-o în prima divizie. Am cheltuit peste 4 milioane de euro şi mi-am lăsat cea mai mare parte a afacerilor, care mi-au adus bani, pe mâna altora ,pentru a mă ocupa de fotbal. Nu am avut decât decepţii, chiar foarte mari. În aceste condiţii, nu cred că mă poate invinui cineva de rea credinţă pentru faptul că nu mai vreau să ajut financiar”, declara recent Bara.


SCANDAL. Reîntoarcerea celor doi acţionari, care deţineau câte 50 la sută din acţiunile echipei este imposibilă, ei intrând într-un conflict care a mocnit de mută vreme şi a ajuns la divorţ, la tribunal.”L-am acţionat în judecată  pe Ion Sandu în dosar penal pentru înşelăciune. Noi aveam cotă de 50 la sută fiecare. De vreo 8 luni nu a mai dat bani, spunând că nu mai are de unde, lăsând greul pe umerii mei, minţindu-mă în permanenţă. Am tăcut şi am răbdat, dar paharul s-a umplut când a început să iasă cu declaraţii prin presă la adresa jucătorilor, pe care i-a făcuit beţivi, golani şi curvari. Eu am cotizat cu 4 milioane de euro, iar el cu mai puţin de 2 milioane. Trebuie să lămurim această problemă în tribunal, căci altfel nu se poate”, a încheiat fostul fianţator al arădenilor .

×
Subiecte în articol: magazin