x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Interpol, mulţumită de chinezi

Interpol, mulţumită de chinezi

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Mar 2008   •   00:00
Interpol, mulţumită de chinezi

10:12 • Directorul Interpol a declarat marţi că pregătirile autorităţilor chineze în materie de securitate pentru Jocurile Olimpice din august, de la Beijing, se ridică la cel mai înalt standard, reiterând însă că acest eveniment sportiv rămâne o posibilă ţintă teroristă.

Directorul Interpol a declarat marţi că pregătirile autorităţilor chineze în materie de securitate pentru Jocurile Olimpice din august, de la Beijing, se ridică la cel mai înalt standard, reiterând însă că acest eveniment sportiv rămâne o posibilă ţintă teroristă.

MĂSURI. Organizaţia "Interpol este foarte mulţumită de nivelul de securitate al pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. Progresele sunt semnificative şi pregătirile sunt la cel mai ridicat standard posibil ", a declarat secretarul general al Interpol, Ronald Noble, la Hong Kong. Noble a reiterat totuşi că poliţia chineză trebuie să rămână vigilentă, din cauza riscului de atentate teroriste în cursul acestui eveniment, care începe la 8 august. "Nu avem informaţii specifice care să sugereze că există (o ameninţare teroristă), însă cred că prudenţa cere să recunoaştem că ar putea exista", a mai spus Noble. Interpol a declarat că Jocurile Olimpice de la Beijing constituie "o ţintă teoretică principală" pentru reţeaua al-Qaida şi alte grupări. Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, au constituit ţinta unui atac comis de palestinieni înarmaţi şi soldat cu moartea a 11 israelieni. Şi JO de la Atlanta, din 1996, au fost vizate de un atentat cu bombă, în care o persoană a murit şi alte 100 au fost rănite. China nu a făcut comentarii publice cu privire la grupările care ar putea viza Jocurile Olimpice din acest an, însă un oficial de rang înalt a avertizat luna trecută că militanţii uiguri din regiunea musulmană Xinjiang reprezintă o ameninţare în acest sens.

×
Subiecte în articol: magazin jocuri olimpice