x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Interviuri imaginare - Starea de cub

Interviuri imaginare - Starea de cub

de Luiza Moldovan    |    16 Iul 2006   •   00:00

El sta pe o masa si el e un cub. El are culoarea pietrei (ah!). El sta pe masa si se gandeste ca e un cub. Stie cubul ca e cub?

Jurnalul National: Stie cubul ca e cub, stimate domnule cub?
Cubul: Cubul stie intotdeauna ca e cub. Cand nu mai stie ce e, inseamna c-a venit unul si-a dat cu barda-n el si l-a facut un cub imperfect.

Faceti, desigur, referire la cunoscuta, nu-i asa, poezie a Poetului.
Desigur. Fac referire la cunoscuta si, as adauga eu, la apreciata, poezie a Poetului.

Domnule cub, as dori sa va intreb cum faceti sa fiti asa perfect intotdeauna? Intotdeauna perfect, intotdeauna cub...
Intotdeauna sfera si intotdeauna cercuri, intotdeauna cub. Perfectiunea nu poate fi atinsa decat intre limite desemnate precis. Niciodata perfectiunea nu va fi nici macar intuita intr-o linie desenata imprecis. Perfectiunea e linia asta care ma desemneaza cub din spatiul asta sferic desenat, perfect, de El.

Sunt oamenii cuburi? Sunt oamenii sfere?
Celula insasi e rotunda, dar celula nu e intotdeauna rotunda. Modificarile din celula modifica insasi forma acesteia. Celula tinde catre forma de sfera, dar omul face in asa fel incat sa-i modifice cursul normal. Ajungem asadar la concluzia ca omul, ca alcatuire strict celulara, ESTE o sfera, dar nu este INTOTDEAUNA o sfera. Desigur, el are in el promisiunea formei de sfera intr-un alt spatiu si-ntr-o alta dimensiune. Si ajungem astfel la o alta poezie de-a Poetului: "Ar fi trebuit sa fii un cerc subtire, dar n-ai fost, n-ai fost asa".

Ce este subtirimea, stimate domnule cub?
Subtirimea este atunci cand esti subtire.

Hmmmm... Cand stii ca esti parte din subtirime?
Subtirimea e starea pe care nimeni n-o poate atinge decat daca maine se preface intr-un cub. Dar, cum nimeni nu se poate preface intr-un cub, rezulta de aici ca nimeni nu este subtire.

"Dar n-am fost, n-am fost asa." Pot arborii sa fie subtiri?
Nici macar arborii nu pot fi subtiri. Nici macar pietrele nu pot fi subtiri. Nimeni nu poate fi subtire, decat numai cubul. Dar a venit Poetul si a dat cu barda-n cub si nici cubul nu mai e cub.

×
Subiecte în articol: magazin intotdeauna