x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun IRAN-OSTATICI / Un grup de rebeli suniţi a răpit 16 poliţişti iranieni. Doi dintre ei au fost executaţi

IRAN-OSTATICI / Un grup de rebeli suniţi a răpit 16 poliţişti iranieni. Doi dintre ei au fost executaţi

de Veronica Micu    |    20 Iun 2008   •   00:00
IRAN-OSTATICI / Un grup de rebeli suniţi a răpit 16 poliţişti iranieni. Doi dintre ei au fost executaţi

14:10 • Gruparea sunită Jundollah, care a răpit un grup de 16 poliţişti iranieni săptămîna trecută, a ucis doi ostatici, a relatat astăzi televiziunea Al Arabiya. Răpitorii au ameninţat, ieri, că-i va executa pe poliţişti dacă Teheranul nu va elibera mai mulţi susţinători ai grupării. Înregistrarea video prezintă doi bărbaţi legaţi la ochi, stînd în genunchi. 

Gruparea sunită Jundollah, care a răpit un grup de 16 poliţişti iranieni săptămîna trecută, a ucis doi ostatici, a relatat astăzi televiziunea Al Arabiya. Răpitorii au ameninţat, ieri, că-i va executa pe poliţişti dacă Teheranul nu va elibera mai mulţi susţinători ai grupării. 

Înregistrarea video prezintă doi bărbaţi legaţi la ochi, stând în genunchi.

CERERI. Postul de televiziune Al-Arabiya a difuzat o înregistrare video care prezintă un grup de bărbaţi în uniformă militară ameninţaţi de un alt bărbat, mascat. Potrivit Al-Arabiya, gruparea Jundallah (Soldaţii lui Allah) a dat autorităţilor iraniene un ultimatum pînă astăzi pentru a elibera o parte din susţinătorii săi suniţi din provincia Sistan-Baluchistan şi a aduce "în faţa unui tribunal corect" un judecător demis din funcţie. Dacă cererile nu vor fi îndeplinite, grupul rebel a ameninţat că va executa ostaticii. Iranul a anunţat că 16 membri ai forţelor sale de securitate au fost capturaţi săptămâna trecută în cadrul unui atac împotriva unui post de frontieră din Saravan, provincia Sistan-Baluchistan şi au fost duşi în Pakistan. Teheranul a cerut ajutor autorităţilor pakistaneze pentru eliberarea ostaticilor. Gruparea Jundallah este acuzată de Teheran că ar fi întreprins atacuri armate soldate cu victime în regiunea de frontieră cu Pakistanul. Regiunea Sistan-Baluchistan este provincia cu gradul cel mai scăzut de securitate din Iran din cauza activităţilor rebelilor din Jundallah dar şi a bandelor de traficanţi de droguri.

 

×
Subiecte în articol: magazin