x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Iranul a lansat cu succes primul satelit, denumit Omid, cu o rachetă Safir

Iranul a lansat cu succes primul satelit, denumit Omid, cu o rachetă Safir

03 Feb 2009   •   00:00
Iranul a lansat cu succes primul satelit, denumit Omid, cu o rachetă Safir

Pe 18 august 2008, StiintaAzi.ro anunţa că Iranul testase cu succes racheta Safir cu care în viitor va lansa propriul satelit de fabricaţie proprie. Ei bine, acel moment a venit astăzi, anunţă radioul public iranian. Satelitul este denumit Omid (Speranţă), este unul de telecomunicaţii şi va funcţiona trei luni de zile.



Ştire originală: Iran-ul a lansat astăzi cu succes pentru prima dată o rachetă purtătoare de satelit. Racheta construită în totalitate în Iran şi lansată în Iran se numeşte Safir (în traducere Ambasador). Racheta purta un satelit de test. În curând, Iran-ul va folosi acelaşi tip de rachetă pentru a lansa un satelit propriu pentru telecomunicaţii, denumit Omid (în traducere Speranţă).  
Programul spaţial al Iranului a cunoscut câteva progrese marcante în ultimii ani. În 2005, un satelit de concepţie iraniană (Sina-1) a fost construit în Rusia şi a fost lansat de Rusia pe o rachetă rusească. În februarie 2008, Iranul a trimis în spaţiu o probă proprie, pe o rachetă proprie, ca un test de pregătire a lansării de astăzi.

Articolul complet poate fi găsit la www.stiintaazi.ro

×
Subiecte în articol: lumea