x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Israel/ Arestări în lanţ în urma atentatului de joi

Israel/ Arestări în lanţ în urma atentatului de joi

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Mar 2008   •   00:00
Israel/ Arestări în lanţ în urma atentatului de joi

10:41 • Cel puţin zece palestinieni au fost arestaţi vineri într-un cartier din Ierusalimul de est, unde locuia autorul atentatului care a provocat moartea a opt persoane la un seminar talmudic, potrivit unor martori citaţi de AFP.

Cel puţin zece palestinieni au fost arestaţi vineri într-un cartier din Ierusalimul de est, unde locuia autorul atentatului care a provocat moartea a opt persoane la un seminar talmudic, potrivit unor martori citaţi de AFP.


LIDER PRINS. Poliţia a efectuat o percheziţie la reşedinţa lui Alaa Hisham Abou Dheim, în vârstă de 25 de ani, în cartierul Jabal Al-Moukaber, după ce familia acestuia a fost informată că el este autorul atentatului, potrivit martorilor şi părinţilor. Majoritatea celor arestaţi sunt apropiaţi şi amici ai lui Abou Dheim, potrivit aceloraşi surse. Poliţia israeliană a refuzat să confirme aceste arestări. Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, s-a limitat la a declara că la Ierusalim a fost descoperită "o maşină direct legată de terorist" şi că "ancheta continuă". Poliţia declarase joi seara că autorul atentatului, care a fost ucis de un ofiţer în rezervă şi doi poliţişti, era "cunoscut" serviciilor de securitate israeliene. Opt elevi ai institutului Mercaz Harav din Ierusalimul de vest au fost ucişi joi seara de palestinianul care a tras asupra lor cu arme automate. Atacul a provocat şi zece răniţi, potrivit unui nou bilanţ al surselor medicale. Mercaz Harav, o instituţie religioasă faimoasă în Israel, are o valoare simbolică pentru naţionalismul religios. Aici a apărut, după războiul de şase zile din iunie 1967, mişcarea Blocul Credinţei, vârful de lance al colonizării evreieşti în teritoriile ocupate din Cisiordania.

×
Subiecte în articol: magazin