x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun ISRAEL / Militanţii Hamas au lansat, ieri, peste 50 de rachete asupra teritoriului israelian

ISRAEL / Militanţii Hamas au lansat, ieri, peste 50 de rachete asupra teritoriului israelian

de Veronica Micu    |    13 Iun 2008   •   00:00
ISRAEL / Militanţii Hamas au lansat, ieri, peste 50 de rachete asupra teritoriului israelian

12:35 • Peste 50 de rachete de tip Kassam şi Katiuşa au fost lansate, ieri, din Fîşia Gaza asupra teritoriului israelian, potrivit ediţiei electronice a The Jerusalem Post.

Peste 50 de rachete de tip Kassam şi Katiuşa au fost lansate, ieri, din Fîşia Gaza asupra teritoriului israelian, potrivit ediţiei electronice a The Jerusalem Post.

INTIMIDARE. Pe fondul acestor atacuri, Ministerul Apărării depune eforturi pentru "epuizarea" dialogului cu Egiptul cu scopul de a încheia un armistiţiu cu gruparea Hamas, care controlează Fâşia Gaza, au adăugat sursele citate. Amos Gilad, şeful Biroului Diplomatic şi de Securitate din cadrul Ministerului israelian al Apărării, a revenit joi noapte de la Cairo, unde s-a întâlnit cu directorul serviciilor egiptene de informaţii, Omar Suleiman, în încercarea de a finaliza acordul. Gilad a cerut egiptenilor clarificări privind eliberarea militarului israelian Gilad Shalit, precum şi eforturile promise de Cairo de limitare a contrabandei cu armament desfăşurată de-a lungul coridorului Philadelphi. "Egiptenii ar trebui să revină cu răspunsuri în zilele următoare", a declarat un oficial din domeniul apărării. "Probabil acordul de încetare a focului va intra în vigoare până la jumătatea săptămînii viitoare", a adăugat acesta. Atacurile cu rachete care au vizat, joi, vestul regiunii Negev au fost interpretate de oficialii israelieni drept o încercare din partea Hamas de a intimida Israelul înainte de încheierea armistiţiului. Autorităţile israeliene se tem că militanţii islamişti vor înmulţi atacurile în zilele următoare. Potrivit publicaţiei britanice The Daily Telegraph, armata israeliană a lansat, în replică, un atac cu rachete asupra Fâşiei Gaza, provocînd moartea a trei militanţi Hamas şi rănirea altor doi. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că "a avut loc un raid aerian asupra Fâşiei Gaza", fără a oferi alte detalii.

×
Subiecte în articol: magazin