x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Italia/ De un sfert de secol se chinuie să demonstreze că nu este moartă!

Italia/ De un sfert de secol se chinuie să demonstreze că nu este moartă!

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Mar 2008   •   00:00

10:11 • O italiancă în vârstă de 80 de ani, declarată moartă în urmă cu 25 de ani, se luptă cu autorităţile pentru a beneficia de servicii de sănătate, informează Spiegel Online.

O italiancă în vârstă de 80 de ani, declarată moartă în urmă cu 25 de ani, se luptă cu autorităţile pentru a beneficia de servicii de sănătate, informează Spiegel Online.

 

NEBUNIE. Autorităţile italiene au declarat-o moartă în urmă cu un sfert de secol. Femeia, Dalia Pria,  a aflat de verdictul autorităţilor când a încercat să obţină o carte de sănătate pentru medicamente compensate. Atunci i s-a spus că este moartă din anul 1983. Pria a considerat că dacă se află în faţa Biroului Naţional de Sănătate este suficient pentru ca angajaţii instituţiei să corecteze greşeala, dar s-a înşelat. "Nu am putut să fac nimic. Am arătat cartea mea de identitate în timp ce le repetam că trebuie să fie o greşeală, dar angajatul nu s-a clintit", a spus bătrâna.  Pentru a demonstra eroarea, Dalia Pria va trebui să facă o serie de rectificări legale, nepotrivite pentru vârsta ei înaintată. Mai întâi, ea ar trebui să demonstreze prin acte la Evidenţa Populaţiei că nu este moartă. Apoi, ar trebui să angajeze un avocat care să o ajute să prezinte documentele oficiale la Oficiul Sănătăţii Publice, care demonstrează că este în viaţă şi să ceară statut de persoană vie. Până când toate actele nu sunt în regulă, femeia nu va putea beneficia de medicamente compensate, pentru care are nevoie de o carte de sănătate, după noua lege intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2008.  "Sper ca medicul meu să găsească o cale", a adăugat Dalia Pria, citată de ANSA.

×
Subiecte în articol: magazin