x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Italia / Roma sub apă!

Italia / Roma sub apă!

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Dec 2008   •   00:00

Ploaia torenţială care a început să cadă asupra Romei luni seara şi care a continuat până marţi dimineaţa a dus la noi şi grave inundaţii pe unele străzi şi cartiere ale oraşului. În urma acestor evenimente, în Roma traficul auto este paralizat, fapt care a dus la mobilizarea forţelor protecţiei civile pe malurile râurilor Tibru şi Anniene, râuri care au reînceput să se umfle şi s-au revărsat în unele locuri.



În Ostia şi Pomezia, două suburbii ale capitalei italiene, au avut loc revărsări ale râului Tibru, pompierii fiind nevoiţi să intervină cu elicopterele pentru a salva mai multe zeci de persoane rămase izolate pe acoperişurile caselor, informează Agerpres.  Pe Via Trigoria unde a refulat canalizarea, protecţia civilă a intervenit cu bărcile pentru a-i evacua pe locuitorii care au rămas blocaţi în case din cauza apei. În zona Trigoria a fost inundată şi baza sportivă a clubului AS Roma, fiind anulate toate antrenamentele, inclusiv cel al echipei de fotbal. Pompierii au intervenit cu efective şi mijloace importante şi pe Via Laurentina, unde a fost închis traficul, mai multe pasaje fiind invadate de apa amestecată cu noroi, care a acoperit complet câteva autovehicule.

De asemenea, au mai fost închise din cauza inundaţiilor Via Ardeatina, Via di Tor Cervara, Via Acqua Vergini, Via Articoli Corrado, anumite sectoare ale Via della Magliana, Via Giustiniana, Via Portuense precum şi pasajul Tiburtina de pe şoseaua de centură. Apele pârâului Anniene, afluent al Tibrului, au crescut din nou peste 6 metri, revârsându-se în zona Aquila, dar şi în zona industrială Tiburtina, care a mai fost inundată şi la sfârşitul săptămânii trecute, când au fost afectate peste 80 de depozite şi fabrici, cu pagube de circa 150 milioane de euro. Starea de alertă a fost instaurată şi în nord, în regiunile Vale D'Aosta şi Piemont, unde din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile râul Po a atins niveluri de risc. În diverse locaţii din întreaga Peninsulă există probleme în traficul auto, feroviar şi naval.

×
Subiecte în articol: lumea