x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Italia - "Românilor plecaţi acasă!".

Italia - "Românilor plecaţi acasă!".

11 Feb 2008   •   00:00

14:58 Persoane rămase neidentificate au incendiat, în cursul nopţii de duminică spre luni, autovehiculul unui imigrant român din Sardinia (Italia), în ceea ce pare a fi un act de xenofobie, relatează publicaţia L'Espresso în ediţia online.
Adolescent român suspectat de violarea a doi copii



Persoane rămase neidentificate au incendiat, în cursul nopţii de duminică spre luni, autovehiculul unui imigrant român din Sardinia (Italia), în ceea ce pare a fi un act de xenofobie, relatează publicaţia L'Espresso în ediţia online.

Vehiculul incendiat este un Citroen Jumper cumpărat de curând de către românul Nicolae Cîrnu, în vârstă de 35 de ani. Incidentul a avut loc în oraşul Orosei (Insula Sardinia), unde românul originar din Constanţa s-a mutat din 2001.

Tânărul poate fi considerat un model al imigrantului venit în Italia, pentru că a reuşit să se integreze foarte bine în societatea italiană, înfiinţând propria firmă, fiind căsătorit şi având un copil. În plus, în propria firmă românul a creat cinci locuri de muncă pentru cetăţeni italieni.

Presa italiană apreciază că incendierea vehiculului este un episod xenofob care se încadrează în climatul de intoleranţă apărut de mai multe luni. Spre exemplu, în decembrie 2007, pe străzile din Orosei apăruseră mai multe mesaje de ameninţare îndreptate împotriva imigranţilor români: "Moarte românilor!" "Românilor plecaţi acasă!".
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin