x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Italia / Sclavie cu muncitori din Moldova

Italia / Sclavie cu muncitori din Moldova

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Dec 2008   •   00:00

Trei antreprenori italieni şi un şef de şantier originar din Republica Moldova au fost arestaţi luni pentru că au exploatat circa o sută de imigranţi clandestini. Marea majoritate a acestora erau moldoveni, plătiţi cu 1,70 de euro pe oră, a afirmat luni seara poliţia din Reggio Emilia.



Imigranţii clandestini erau angajaţi îndeosebi pe şantiere de construcţii din Emilia-Romagna, Liguria (Genova), Lombardia (Milano) şi Piemont (Torino), regiuni situate în nordul Italiei, arată AFP, citat de Agerpres. Antreprenorii îi atrăgeau pe imigranţii clandestini cu promisiunea obţinerii unui permis de sejur în Italia.

Ancheta, deschisă în urmă cu un an, a permis să se afle că cel puţin o sută de clandestini fuseseră exploataţi de către italieni şi de moldovean, au precizat pentru AFP carabinierii din Reggio Emilia. Poliţia italiană arestează periodic antreprenori care-i tratează pe imigranţii clandestini ca pe nişte sclavi, îndeosebi în sectorul agricol. În luna februarie justiţia italiană a condamnat 16 polonezi la pedepse cu închisoarea între patru şi zece ani pentru că au condus ''tabere de muncă'' în sectorul agricol, unde exploatau muncitori sezonieri polonezi.

×
Subiecte în articol: lumea