x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Iubire on-line

Iubire on-line

de Miruna Mihalcea    |    10 Feb 2006   •   00:00
Iubire on-line
PUNCTUL PE G
De la telegrame la SMS-uri si camere de chat

Cand eram mica, mama "infuleca" cu ochii mari cat cepele istorioarele amoroase ale bunicii. Desigur, in limita decentei. Implicate, de altfel, atunci cand avem de-a face cu capacitatea neuronilor octogenari (sclerozati si-ntepeniti in amintiri tulburi) de a creiona imagini cu grad crescut de reprezentari obscene.

MISIVE. In vremuri imemoriale, indragostelile se-ntamplau cu un minim efort, iar viata de cuplu nu era deranjata decat de educatia copiilor sau de cine stapanea tara. Daca nu-ti gaseai in timp util sufletul pereche, il gasea altcineva in locul tau. Imperativul de cautare: pozitia sociala. Pentru ca nu vrem sa trasam nici istoricul si nici sa facem apologia iubirilor de-odinioara, o sa mai mentionam doar ca "partidele" de comunicare intre iubiti si, mai apoi, soti se limitau la una, maximum doua scrisorele parfumate trimise prin curier sau varate pe sub tocul usii si, nu mai putin important, discutiile civilizate de dupa masa, la o cafeluta.

COMUNICARE IN MASA. Azi, nimeni nu se mai osteneste sa scrie misive. Pentru ca au aparut mijloacele de comunicare in masa. Cum ar fi radioul sau televizorul. Motiv pentru care suntem obligati, cu totii, sa ne supunem cuminti obligatiei nescrise de a-ndura declaratiile de dragoste in direct ale lui Costel, care-o iubeste de moare pe Adina, si-ale Corinei, care se perpeleste de dorul lui Mitica.

Mobilele ne-nrobesc si ele. In sensul ca nasc nevoia instinctiva de-a butona minimum trei-patru SMS-uri in care nu spunem niciodata nimic nou. Doar ca vai, il/o iubim, ne e dor, ne vedem diseara? Nu ne vedem?! De ce? Are treaba? Aha, n-a raspuns la SMS de juma’ de ora. Sigur e cu altcineva. Nu raspunde la telefon? E-n sedinta? Sa-i spuna lu’ Mutu, prost o fi ala care crede!

IMPERECHERI PE SITE. O buba cronica o reprezinta aparitia site-urilor de-mperechere. Participantii la traficul de relatii pe net se lanseaza in discutii cu partenerii pe care si-i aleg din oferta disponibila. Isi fac marturisiri dintre cele mai obscene, se-ncurajeaza unul pe altul, au orgasme furtunoase si stabilesc intalniri live.

ANUSKA

Ia-ma-acasa.ro

Despre sentimente. Dar nu oricum. Ci despre sentimente.ro. Cu noi doi. Cu noi2.ro. Acestea, impreuna cu alte cateva detalii, cum ar fi o cunostinta si prezentul ei concubin reperat virtualiceste, alcatuiesc povestea de astazi. Era odata cam prin Bucuresti o prea singura fata. Si ea era doar una, dar anii sai mai multi. Basescu nu se tinuse de cuvant in ce-o privea pe ea, caci nu traia mai bine. Nici macar bine. Muncea, platea facturi, mergea la party-uri. Mereu singura. Dupa un mariaj nefericit si alte cateva-ncercari ratate, prietena gasise resursa ei de fun. Si ultima speranta: site-urile de "ia-ma-acasa.ro". Intr-o buna zi se arata in sfarsit si Fat-Frumos di la Moldova. Dupa schimbul cuvenit de date de buletin, cei doi se vad in sfarsit. El pleca din tara, ea-l petrecea la avion. Se pupa, se miros si stabilesc sa se revada. Se tin de cuvant. Pe scurt, in doua luni, Fat-Frumos se-nfiinteaza la poarta Capitalei cu doua sacose de voiaj, burdusite cu hante si-alte-agoniseli de uz personal. Aleasa de pe net il primeste cu fast. Cumpara pat si saltele noi, plapumi si prosoape. Pune trusoul la bataie. Baiatul se descurca mai greu cu jobul. In sensul ca nu prea gaseste. Si ce gaseste nu-i place, ca nu-i de nasul domniei sale muldoviniesti. Cu chiu, cu vai, fata-l urneste la munca. Baiatul considera ca, dat fiind efortul, e necesar ca banii castigati sa constituie recompensa lui personala, pentru ca-si misca fundu’ la birou. Asa ca-si trage webcam. La ce i-o trebui?, se-ntreaba ea blajin. Il lasa insa-n ale lui, ca e barbat. A, uit sa mentionez ca fata n-avea net acasa. Se "dadea" pe site-uri de la jobu’ ei. Motiv pentru care inainte de webcam a fost abonamentul la internet. Apoi, incet-incet, a venit potopul. Recte fata gaseste pe mail-ul lui (ii violeaza, desigur, adresa, pentru ca se poate) poze cu tate. Desigur, nu cu ale ei. Apoi fata deschide computerul personal si vede tatele respective saltand ghidus pe desktop. Facuse el o smecherie. Fata are banuieli. Se da din nou pe site-urile "alea". Surpriza!! Fat-Frumos era si el acolo. Atuul cu care se lauda: disponibil. Ei, nu zau!
×