x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Jean-Luc Godard va primi un Oscar pentru întreaga carieră

Jean-Luc Godard va primi un Oscar pentru întreaga carieră

26 Aug 2010   •   00:00

Cineastul elveţian Jean-Luc Godard, unul din părinţii Noului Val francez, va primi un premiu Oscar pentru întreaga carieră, a anunţat Academia de Arte şi Ştiinţe ale cinematografiei din Los Angeles, citată de AFP.



Cineastul de 79 de ani "a scris şi regizat timp de 50 de ani filme curajoase şi uneori controversate, care au făcut din el unul din maeştrii avangardei istoriei cinematografiei", afirmă într-un comunicat Academia, organizatoarea Oscarurilor.

Jean-Luc Godard, care a pus bazele Noului Val al cinematografiei franceze, alături de Francois Truffaut, va fi distins alături de actorul Eli Wallach 95 de ani şi de istoricul de film Kevin Brownlow. A jucat în"Cei şapte magnifici", "The Good, the Bad and the Ugly", iar în 2010 apare în filmul lui Polanski "The Ghost Writer" şi în "Wall Street 2: Banii nu dorm niciodată" .

Academia nu ştie încă dacă Godard va veni la Los Angeles să-şi primească premiul, fiind cunoscut faptul că cineastul evită evenimentele publice, aşa cum a făcut recent, când şi-a anulat participarea la Festivalul de la Cannes, unde a fost selecţionată pelicula sa "Film Socialisme".

Potrivit Mediafax,Oscarurile onorifice vor fi acordate pe 13 noiembrie la Hollywood, la a doua ediţie a Governors Awards. Academia a decis în 2009 să nu mai acorde Oscarurile onorifice la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, ci în cadrul unui eveniment separat, netelevizat, în marea sală de bal de la Kodak Theater din Hollywood. Tot atunci va fi acordat şi "Irving Thalberg Memorial Award", care recompensează un producător pentru întreaga sa carieră. Laureatul 2010 este Francis Ford Coppola, care a primit deja cinci premii Oscar de-a lungul carierei sale, pentru "Patton" şi "Naşul" I şi II.

×
Subiecte în articol: lumea