x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Jodie Foster se intoarce

Jodie Foster se intoarce

de Sebastian S. Eduard    |    18 Noi 2005   •   00:00
Jodie Foster se intoarce

Blonda din "Contact" revine in cinematografe

FILM
Blonda din "Contact" revine in cinematografe

Are doctoratul in literatura, la Yale, dar in ultima vreme am vazut-o destul de rar in filme. A facut "Contact", in 1997, iar ultima oara am vazut-o pe ecranele noastre in "Camera de refugiu", in 2002. De atunci - nimic.

Acum vine pe marile ecrane cu "Jurnal de bord".

DISPARITIA. Va aflati intr-un avion supermodern, zburand la o altitudine de aproape 11.300 metri… deci unde naiba ar putea sa dispara brusc un copil din acest avion? Aceasta intrebare zguduitoare sta la baza filmului "Jurnal de bord", un thriller care arunca publicul in spatiul plin de turbulente al zborurilor internationale - plasandu-l in centrul unui mister uman datator de fiori, in timpul unui zbor pe ruta Berlin - New York. Dubla laureata a Premiului Oscar, Jodie Foster joaca rolul lui Kyle Pratt, o mama disperata, dar cu o inteligenta apriga, ale carei instincte protectoare sunt declansate de un cosmar obsedant, produs la bordul avionului: in plina calatorie transatlantica, fetita ei dispare fara urma. Sau nu?

NEBUNIE. Dilema cu care se confrunta pasagerii si echipajul aflat la bord este cea pe care o va trai si publicul filmului "Jurnal de bord": oare Kyle Pratt (Foster), care se urca in avion fara a-si fi revenit complet de pe urma pierderii recente a sotului sau, este o femeie pe care durerea a facut-o sa innebuneasca? Sau este o mama incredibil de hotarata, al carei copil este amenintat de un pericol major, impreuna cu intregul avion? Misterul se amplifica o data ce aflam ca numele fiicei lui Kyle nici macar nu apare in listele de pasageri. Mai mult, nici una dintre stewardeze nu isi aminteste sa fi vazut copilul in avion. Desi capitanul Rich (Sean Bean) si ofiterul Gene Carson nu vor sa puna la indoiala insistenta cu care Kyle sustine ca fiica ei a disparut, toate dovezile par sa indice ca totusi fetita nu a urcat niciodata la bord.

Care este adevarul care se ascunde in spatele supararii lui Kyle Pratt? Care dintre persoanele aflate la bord sunt de incredere? Si cat de departe va trebui sa mearga Kyle pentru a afla rezolvarea acestui mister obsedant.

  • Titlul original: "Flight plan"
  • Regie: Robert Schwentke
  • Cu: Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Seab Bean, Erika Christiansen
  • Durata: 93 de minute
  • LA CINEMA

    Culmea furiei

    Terry Wolfmeyer (Joan Allen), o femeie inteligenta din suburbia americana se vede nevoita sa-si creasca sigura cele patru fiice incapatanate, atunci cand sotul ei dispare pe neasteptate. Lucrurile se complica si mai mult cand se indragosteste de vecinul ei, Denny (Kevin Costner), o fosta vedeta de baseball care a ajuns DJ la radio. Fetele se vad astfel nevoite sa-si rezolve singure problemele emotionale, dar si pe ale mamei lor.

    Revolta generatiei X

    Cand Dean Stiffle (Jamie Bell) descopera cadavrul celui mai bun prieten al sau, Troy (Josh Janowicz), spanzurat in dormitor, nu se deranjeaza sa spuna vreunuia dintre adultii din Hillside, cartierul sau perfect californian, fiind sigur ca nu le va pasa de asta. Troy era traficantul de droguri al liceului, iar colegii lui Dean vor sa puna mana pe drogurile ramase dupa moartea lui, asa ca, impreuna, pun la cale un plan. Il vor rapi pe fratele lui Dean, si-i vor cere lui Dean pastilele.

    Puiu’ mic

    Dupa ce puisorul de gaina numit Chicken Little (Puiu’ Mic) provoaca panica generalizata atunci cand crede ca o ghinda cazuta dintr-un stejar este o bucata de cer, micul pui este hotarat sa-si reabiliteze reputatia. Dar tocmai cand lucrurile iau o turnura buna pentru el, o adevarata bucata de cer ii cade in cap. Impreuna cu gasca lui de prieteni, care mai de care mai ciudati, el incearca sa salveze lumea, fara a mai starni un nou val de panica.

    Elizabethtown

    Dupa ce a provocat o paguba de sute de milioane de dolari companiei de pantofi din Oregon, pentru care lucra, Drew Baylor (Orlando Bloom) este concediat pentru greseala sa si imediat este parasit si de iubita lui, Ellen. La putin timp dupa asta afla de moartea tatalui sau. In pragul sinuciderii, Drew primeste in mod ciudat un nou scop in viata, atunci cand revine in oraselul sau natal, Elizabethtown, si ii revine misiunea de a avea grija de dorintele tatalui sau de pe patul de moarte.
    ×