x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Jumătate dintre români sunt îndrăgostiţi

Jumătate dintre români sunt îndrăgostiţi

20 Mai 2010   •   00:00
Jumătate dintre români sunt îndrăgostiţi
Sursa foto: /X90075

Potrivit unui studiu realizat GfK România, mai mult de o treime dintre românii utilizatorii de internet au experimentat dragostea la prima vedere ultima dată când s-au îndrăgostit. Bărbaţii au tendinţa de a se îndrăgosti mai des la prima vedere decât femeile, peste 50% dintre ei fiind îndrăgostiţi şi în prezent.

Dacă vreţi să vă îndrăgostiţi, uitaţi-vă în jur! Peste 60% dintre respondenţi spun că ultima persoană de care s-au îndrăgostit au întâlnit-o la serviciu, şcoală sau în cercul de prieteni. Pe de altă parte, 19% susţin că s-au întâlnit din întâmplare, cei mai mulţi dintre aceştia în cluburi sau la petreceri. Pentru tinerii cu vârste între 18-24 de ani internetul reprezintă o modalitate de a cunoaşte dragostea, în vreme ce pentru internauţii cu vârste peste 35 de ani recomandarea prietenilor sau a rudelor este o opţiune mai bună.

Dragostea îi face pe românii utilizatori de internet să se simtă veseli şi plini de energie, "simptome" manifestate de aproximativ 50% dintre ei. Totodată, 40% dintre cei care au fost vreodată îndrăgostiţi au simţit "fluturaşi în stomac" - femeile declară că simt acest lucru mai des decât bărbaţii.

Dacă ar fi să opteze pentru cel mai important aspect care i-a făcut să se îndrăgostească, respondenţii ar pune pe primul loc legătura emoţională creată (33%), urmată de personalitatea celuilalt (19%) şi atenţia sau grija pe care i-o acordă (15%), în vreme ce apectul fizic este menţionat de numai 9% dintre respondenţi (acesta fiind semnificativ mai important pentru bărbaţi decât pentru femei).

Inteligenţa şi simţul umorului îi fac pe jumătate dintre utilizatorii de internet să se îndrăgostească, urmate de bunătatea sufletească şi sinceritate. A fi în pas cu vremurile, la modă este un aspect valorizat de tinerii cu vârste între 15 şi 17 ani, în timp ce la nivelul celorlalte segmente de vârstă este mai important ca celălalt să fie serios şi echilibrat. Dacă ne uităm pe diferenţele dintre genuri, pentru femei este mai important ca partenerul să aibă simţul umorului şi să inspire încredere pe când bărbaţii se îndrăgostesc mai des de femei elegante, cu stil, ambiţioase şi hotărâte, dar totuşi sensibile. Indiferent de vârstă şi sex, situaţia financiară nu este un criteriu de selecţie - trei sferturi dintre români se îndrăgostesc de persoane ce au o situaţie financiară similară cu a lor sau mai proastă.

Dintre trăsăturile fizice care îi fac pe cei chestionaţi să se îndrăgostească, atât femeile cât şi bărbaţii pun pe primele locuri zâmbetul şi ochii. Pentru bărbaţi este mai important decât pentru femei ca partenera să aibă un parfum plăcut şi să fie o persoană îngrijită, femeile în schimb acordă mai multă atenţie frumuseţii generale şi formelor corpului celuilalt.

Ca modalităţi de cucerire, pentru mai mult de 60% dintre bărbaţi a o face să râdă şi a-i face complimente reprezintă cele mai uzitate metode, în vreme ce femeile sunt mai centrate pe propria persoană, acordând mai multă atenţie aspectului lor fizic şi modului în care se îmbracă. Totodată, pentru 25% dintre femei a îl prezenta prietenilor este o modalitate de cucerire, în timp ce aproximativ 40% dintre bărbaţi le conduc acasă după întâlnire şi le oferă cadouri simbolice.

Când vine vorba despre cât durează sentimentul iubirii, 79% dintre români cred că zicala „Dragostea durează 3 ani" nu este reală şi sunt convinşi că dragostea durează mai mult de atât. Odată cu înaintarea în vârstă sentimentul că sunt îndrăgostiţi îşi creşte longevitatea (dacă în adolescenţă durează câteva luni, la maturitate ajunge la peste 10 ani). Peste 60% dintre cei cu vârste între 25 şi 34 sunt îndrăgostiţi în momentul de faţă, iar 40% dintre ei caută un partener cu o personalitate diferită de a lor.

Internauţii s-au îndrăgostit în medie de 3 ori până acum, însă există şi un procent mic (5%) care susţin că nu s-au îndrăgostit niciodată.

×
Subiecte în articol: romania