x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Justin Bieber, cel mai bun artist debutant la BRIT Awards 2011. Vezi cine a mai câştigat!

Justin Bieber, cel mai bun artist debutant la BRIT Awards 2011. Vezi cine a mai câştigat!

16 Feb 2011   •   11:04
Justin Bieber, cel mai bun artist debutant la BRIT Awards 2011. Vezi cine a mai câştigat!
Sursa foto: Toby Melville/REUTERS

Trupa canadiană Arcade Fire a triumfat, marţi seară, la Londra, câştigând două trofee la cea de-a 31-a ediţie a galei Brit Awards, unde sunt decernate cele mai importante premii din industria muzicală britanică.  

Cea de-a 31-a gală BRIT Awards a avut loc în premieră la O2 Arena din Londra, iar organizatorii au dorit ca evenimentul din acest an să reflecte mai bine schimbările din industria muzicală britanică.
Grupul rock Arcade Fire, surprinzătorul învingător la gala premiilor Grammy din urmă cu câteva zile şi considerat în continuare de foarte multe persoane drept underground, s-a impus la categoriile "cea mai bună trupă internaţională" şi "cel mai bun album internaţional" ("The Suburbs"), relatează Mediafax.

Gala BRIT Awards, considerată mult timp de anumiţi critici drept un eveniment în cadrul căruia producătorii britanici se premiază între ei, le-a oferit în acest an spectatorilor şi telespectatorilor ocazia de a vedea performanţe live extraordinare, reuşite de cântăreaţa britanică Adele şi grupul folk Mumford & Sons, dar şi să asiste la premierea unor artişti consacraţi precum Rihanna şi Take That. Schimbările rapide produse în ultimii ani în ceea ce priveşte maniera în care publicul ascultă şi cumpără muzică i-a obligat pe producătorii muzicali să regândească strategiile din industria muzicală britanică, oferind şanse mai mari artiştilor locali, care au ajuns în fruntea topurilor fără ajutorul vreunei case de discuri majore.

Grupul Mumford & Sons a câştigat premiul categoriei "cel mai bun album britanic", impunându-se cu materialul discografic "Sigh No More", învingând artişti mult mai bine cotaţi, precum Take That şi Tinie Tempah.

Rapperul Tinie Tempah, considerat unul dintre cei mai talentaţi artişti mainstream din 2010, a susţinut de altfel un recital pe scena O2Arena şi s-a impus la categoriile "cel mai bun artist debutant britanic" şi "cel mai bun single britanic" - piesa "Pass Out".
Rapperul Plan B a fost desemnat "cel mai bun cântăreţ britanic". Albumul său "The Defamation of Strickland Banks" l-a "catapultat" pe acest muzician de la statutul de rapper underground la cel de star veritabil, a cărui muzică a fost intens difuzată de posturile de radio în ultimele 12 luni.
Laura Marling a triumfat la categoria "cea mai bună cântăreaţă britanică".

Take That, care a deschis show-ul de la O2 Arena, s-a impus la categoria "cel mai bun grup britanic".
Rihanna a câştigat premiul BRIT la categoria "cea mai bună cântăreaţă internaţională". Categoria similară masculină a fost câştigată de Cee Lo Green, iar adolescentul canadian Justin Bierber a fost desemnat "cel mai bun artist debutant internaţional".

Jessie J, cel mai recent cântăreţ pop britanic care a ajuns pe prima poziţie în topurile muzicale, a primit premiul criticilor de specialitate.

×
Subiecte în articol: Rihanna Justin Bieber