x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Kate Middleton, din rochia transparentă, în cea de prinţesă

Kate Middleton, din rochia transparentă, în cea de prinţesă

de Sînziana Stancu    |    27 Feb 2011   •   19:00
Kate Middleton, din rochia transparentă, în cea de prinţesă
Sursa foto: /Reuters

Lui Kate Middleton, viitoarea soţie a prinţului William, al doilea moşte­nitor în linie al tronului Marii Britanii, viaţa i s-a schimbat ca în poveşti, într-o clipită, după ce a defilat în scopuri caritabile pe podiumul de modă al Colegiului St. Andrews, din Scoţia, unde învăţa, într-o rochiţă străvezie-străvezie. Acela a fost momentul când prinţul William, care studia şi el tot la St. Andrews şi venise să-şi vadă colegele la spectacolul de modă caritabil, a remarcat-o pentru prima oară pe Kate, în rochiţa ei din dantelă neagră transparentă, la piept şi cu tiv din voal verde-albăstrui, lăsând să se vadă pe dedesubt un sutien şi o pereche de chiloţi negri. Inima lui William a început să-i bată mai tare decât de obicei, iar până seara prinţul s-a hotărât să meargă la ea şi să se prezinte, dornic să o cunoască mai bine.

Aşa a început frumoasa lor poveste de dragoste, în 2002, care va fi încoronată acum, pe 29 aprilie, cu o nuntă princiară, în celebra catedrală unde s-a căsătorit neam de neam regal britanic. Cât despre faimoasa rochiţă de dantelă neagră care i-a schimbat destinul lui Kate, aceasta va fi scoasă la licitaţie, cu toată nostalgia, pe 17 martie, înainte de nuntă, la Londra, de Casa de licitaţii "Kerry Taylor". Rochiţa ar putea fi adjudecată la un preţ cuprins între 9.500 şi 12.000 de euro, după cum estimează experţii. Dar cea mai încântată este creatoarea rochiţei devenite celebră de acum înainte, Charlotte Todd. "Dacă este adevărat că privirea prinţului William a fost atrasă de rochia lui Kate creată de mine, atunci sunt încântată că am avut şi eu un rol, chiar dacă unul minor. Când am cusut acea rochie, nici nu mi-am imaginat că ar putea deveni vreodată celebră", s-a confesat Charlotte Todd presei britanice.

În toate aceste zile care au mai rămas până la măreţul eveniment de la sfârşitul lunii aprilie, şi Kate, şi William par tentaţi să revadă locurile marelui lor început. Aşa se face că săptămâna trecută s-au reîntors "la locul faptei", adică la Universitatea St. Andrews, unde privirile li s-au încrucişat pentru prima dată. Universitatea îşi serba şase secole de existenţă. De data aceasta, Kate a venit îmbrăcată într-un compleu din stofă roşie, cu centură de catifea neagră, asortat cu mănuşi şi pantofi din piele neagră. Ziariştilor curioşi să ştie de cine fusese creată ţinuta logodnicei prinţului William li s-a răspuns de la Clarance House doar că "deux pieces-ul face parte din garderoba personală a domnişoarei Middleton". William purta un costum albastru închis şi amândoi au avut de înfruntat frigul unei zile cu vânt rece, dar şi emoţiile revederii locului în care s-au cunoscut. Pentru prinţ era prima dată când revenea la St. Andrews după ce a absolvit cursurile universităţii acum şase ani. "Pentru mine şi Catherine este un moment foarte special, este ca şi cum te-ai întoarce acasă", a afirmat William, care a luat cuvântul la ceremonia aniversară a instituţiei, făcând aluzie la povestea lor de dragoste. Unul dintre profesorii săi, cel de geografie, John Walder, l-a lăudat: "Era nemaipomenit. Ne-a făcut viaţa uşoară. S-a străduit cât a putut de bine să urmeze un program normal, ca fiecare student. Şi a făcut treabă bună. Am fost uimit să văd că s-a concentrat pe toate sarcinile pe care le-a avut de îndeplinit". William a absolvit Geografia, iat Kate, Istoria Artei. Universitatea a creat, începând cu acest an, o bursă universitară completă, în cinstea perechii princiare care a onorat-o cu studiile făcute aici. Este de aproximativ 70.000 de lire sterline şi include costurile de educaţie propriu-zisă, precum şi cele ale şederii în campus. De această bursă pot beneficia aspiranţi de toate naţionalităţile, care vor să obţină o diplomă universitară la una dintre facultăţile universităţii.

×