x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Kirk Douglas s-a întors pe scenă la vârsta de 92 de ani

Kirk Douglas s-a întors pe scenă la vârsta de 92 de ani

09 Mar 2009   •   00:00
Kirk Douglas s-a întors pe scenă la vârsta de 92 de ani

Cu mult şarm, un umor ascuţit şi un repertoriu bogat de poveşti şi glume culese de-a lungul carierei sale îndelungate, Kirk Douglas a readus puţin din magia Hollywood-ului de odinioară în spectacolul "Before I Die", susţinut la sfârşitul săptămânii, la teatrul care îi poartă numele din Los Angeles, informează Mediafax.



Potrivit Reuters, spectacolul lui Kirk Douglas durează 90 de minute, spectatorii putând savura poveştile relatate de actor, care este "ajutat" de numeroase proiecţii cu scene din filmele în care a jucat. În partea considerată cea mai emoţionantă a reprezentaţiei, Kirk Douglas aduce un omagiu fostelor "capete încoronate" de la Hollywood cu care a colaborat pe marele ecran: Lana Turner, Gregory Peck, Fred Astaire, Jack Lemmon, Walter Matthau, John Wayne, Franck Sinatra şi, în special, Burt Lancaster. Totodată, actorul se referă şi la viaţa personală, întrebându-se, retoric, dacă a fost un tată bun pentru copiii săi. De asemenea, Kirk Douglas a ţinut să vorbească publicului despre călătoria lui prin viaţă, despre lupta depusă pentru a-şi croi un drum, pentru a se desprinde de sărăcie şi a-şi întemeia o carieră, o familie şi o personalitate, care a schimbat barierele profesionale din industria cinematografiei americane, dar şi foarte multe prejudecăţi naţionale. Explicând motivaţia care l-a determinat să urce din nou pe scenă, Kirk Douglas a vorbit despre nevoia actorului de a juca. Douglas a suferit, în 1991, un accident cerebral în urma căruia i-a fost afectată capacitatea de a vorbi. Ultimele două reprezentaţii din această mini-serie de patru spectacole vor avea loc vineri (13 martie) şi sâmbătă (14 martie), la Kirk Douglas Theatre din Los Angeles. Kirk, fiul unor imigranţi evrei ruşi analfabeţi, a jucat în aproximativ 80 de filme, multe devenite clasice. Printre acestea se numără "Spartacus", "Urâtul şi frumosul", "Van Gogh", "20.000 de leghe sub mări".
Ultima dată a putut fi văzut pe marele ecran alături de o parte dintre membrii familiei sale, în filmul "În familie" (2003), în care a jucat şi Michael Douglas.

×
Subiecte în articol: lumea douglas kirk kirk douglas