x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun La bâlci ... Românii şi polonezii se distrează în Prater, cu drujba

La bâlci ... Românii şi polonezii se distrează în Prater, cu drujba

08 Mar 2010   •   00:00

Europeni prin istorie, europenizaţi de UE, românii şi polonezii, câte doi din fiecare tabără, s-au înfrăţit la Viena în consum de băuturi alcoolice. Cum scandalul nu reprezintă altceva decât desăvârşirea unei astfel de îndeletniciri, finalul, o bună păstrare a tradiţiilor strămoşeşti, s-a lasat cu sânge, şi nu vienez.

Desfăşurat în apropierea Roţii Mari din parcul de distracţii Prater, scandalul nu a fost prea gustat de băştinaşi, care au chemat poliţia, sperând ca ordinea publică să-şi reintre în drepturi.

La capătul unei şedinţe de "dialog" cu sticla, prelungită pe parcursul unei zile, limba din ce în ce mai împleticită a alcoolului n-a mai funcţionat armonios în grupul de beţivani şi a dus la naşterea spontană a unui conflict internaţional. Unul dintre români a dat cep unei sticle de vin dosite de polonezi pentru satisfacerea în mod egoist a viciului, pe care a băut-o.  Primul mijloc folosit pentru stingerea diferendului a fost desigur negocierea, utilizându-se din plin bogăţia semantică a înjurăturilor fiecărei naţii, după care, încorsetaţi de spaţiul mult prea mic al apartamentului în care se desfăşura acţiunea, s-a coborât în stradă, nu pentru a solicita arbitrajul imparţial al austriecilor, ci pentru caftul de rigoare.

Mai împleticit, ratând startul, unul din polonezi nu a apucat să vada cum al său conaţional, în minoritate fiind, a cam încasat-o. Retardul de moment a fost făcut uitat în momentul în care a pornit în cursa de recuperare a handicapului înarmat cu... una bucată drujbă, care, tăioasă din fire, a acţionat fără discernământ asupra degetul unui român dar şi...  asupra nasului celui care o mânuia.  Însă, Dumnezeul beţivilor nu era somnolent salvând scandalagii de la epopeea unui carnagiu stradal, drujba nefiind pornită.  

Poliţia austriacă nu i-a putut audia pe cei patru, starea de ebrietate, şi nu lipsa translatorilor, fiind cauza principală.

×
Subiecte în articol: lumea