x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun La doar zece ani, o fetiţă este expertă în băutura alcoolică tradiţională a Japoniei (Video)

La doar zece ani, o fetiţă este expertă în băutura alcoolică tradiţională a Japoniei (Video)

19 Iul 2011   •   14:18
La doar zece ani, o fetiţă este expertă în băutura alcoolică tradiţională a Japoniei (Video)

Akane Niikura este cel mai tanar expert in sake din lume. Ea a absolvit Institutul de Sake din Japonia la doar 10 ani, o varsta mult prea mica fie si numai pentru a gusta din bautura traditionala a japonezilor.

Akane este cunoscuta in Japonia pentru talentul extraordinar pe care il are la gatit, fiind considerata un copil minune, insa acum este de asteptat ca notorietatea ei sa creasca si mai mult in urma obsinerii titlului de expert in sake. Desi mai are zece ani pana cand va avea voie legal sa guste din sake, micuta are abilitatea de a identifica caracteristicile acestei bauturi numai cu ajutorul mirosului si a modului in care licoarea se aseaza pe pahar. Simtul mirosului ei s-a dovedit asa de sensibil si precis incat cei de la Institutul de Sake din Japonia au fost nevoiti s-o incadreze pe Akane ca expert, dupa ce aceasta a trecut cu brio testele, fara insa a pune vreo picatura de alcool pe limba.

Akane, a carei mama detine un bar, se poate spune ca a crescut in apropierea bauturii traditionale japoneze, studiind diverse tipuri de sake din mai multe zone ale tarii, ajungand la performanta de a le diferentia dupa miros.

×
Subiecte în articol: fetita video japonia expert sake