x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lacome si nesatule

Lacome si nesatule

de Miruna Mihalcea    |    17 Feb 2006   •   00:00
Lacome si nesatule
PUNCTUL PE G
Grasimea imbraca trei forme: boala, nesimtire si comoditate

Chiar daca stiu ca nu se face, in sensul ca regulile de organizare ale unui material scris contrazic cu totul metoda pe care o voi aplica, doresc sa incep prezentul text cu o nota adresata cititorilor. Nota in care eu ii instiintez pe domniile lor ca nondiscriminarea imi e familiara si ii rog, pe aceasta cale, sa aiba in vedere faptul ca afirmatiile ce vor urma nu se doresc cu nici un chip defaimatoare. La adresa nimanui. Totusi, pentru eventualitatea in care cineva se va fi simtit vizat, atunci ii recomandam cu caldura un dietetician faimos sau, dupa caz, un psiholog foarte performant.

INTERMEDIAR. E vorba, in principiu, de femeile grase. Si de faptul ca grasimea acumulata in exces e de mai multe feluri. Grasimea intermediara, de exemplu. De obicei, nu deranjeaza. Nici vizual, pe trecatorul de rand, nici fizic, pe partenerul de pat. Nici macar pe purtatoare, care a izbutit sa gaseasca un stil vestimentar care s-o faca sa se simta… libera! E femeia tipic comoda, care n-a fost niciodata o silfida, dar nici nu se-ndreapta cu avant spre "balenizare". Urmeaza apoi osanza multa. Falduri-falduri. Cascadele deci de osanza care se preling vijelios prin pantalonii cat parasuta ai giganticelor muieri. Desigur, termenul de "muiere" ar putea sa supere. Si pe buna dreptate. Daca ne uitam mai cu atentie, respectivele exemplare ar putea fi caracterizate cu mult mai bine drept bombe, butoaie sau dulapuri. De asemenea, ne-am afla intr-o cumplita eroare daca am afirma ca aceste persoane nu mai au nici o forma din princina multiplelor straturi adipoase. Ba au, si-nca cum! Ele pot fi definite cu un singur cuvant. Iar acesta este "mult".

DETALII. Pentru ca cititorii nostri sa inteleaga mai bine mesajul, sunt necesare niste precizari. Dupa cum urmeaza: femeile a caror masivitate e pricinuita de diverse afectiuni medicale si pe care le anuntam respectuos ca nu fac parte din targetul la care ne referim aici. Sunt apoi femeile neaos indolente, silozuri in devenire, care parc-ar manca nu cu o gura, ci cu o suta. In fine, mai e si categoria lehuzelor care pun grasimea pe seama gravidiei. Explicatie plauzibila, pana la momentul in care noile mamici uita ca de unde s-a pus se poate da si jos. Cu nitel efort si daca se vrea!

INCHIPUIRI. Le invitam pe doamnele care se vor fi simtit stanjenite sa considere ca prezentarea e doar o interpretare rautacioasa a unei realitati inchipuite. Pentru ca metoda sa dea rezultate, exista o singura conditie: damele indestulatoare sa nu se uite in oglinda!

ANUSKA

Femeia XXL


Cea mai vasta fauna de femei grase poate fi admirata pe plaja, la emisiunea "Schimb de mame" si nu in ultimul rand la "Cheaters". De asemenea, recomand celor care gasesc o reala desfatare in a admira extaziati revarsarea de grasimi pe micile ecrane orice emisiune cu si despre americani obisnuiti. Plaja poate deci constitui locul ideal pentru un cercetator interesat de evolutia trasaturilor fizice in caz de crestere fabuloasa in greutate: se vede "pe viu" cate cute au sub fund femeile intre 100 si 120 de kilograme. Informatia e utila, de altfel, pentru cercetatorul care poate cere fabricantilor de costume de baie xxl detalii referitoare la materialele cu fibra deosebit de rezistenta. Iar psihologii interesati pot face observatii remarcabile despre comportamentul celor direct afectati de relationarea cu femei supraponderale. Se vor distinge barbatii care hulesc, cei care intorc timid privirea si nu in ultimul rand barbatii care asigura resemnati necesarul de calorii sotiilor infometate. Iar daca urmarim, fie si prin sondaj, fragmente din "Schimb de mame", privirea se va desfata cu tate lungi si late, cu burti revarsate orientate vizibil spre genunchi, picioruse elefantine si fetisoare cat fundu’ de cratita. Ca veni vorba, sa nu v-asteptati sa zariti vreo poponeata: n-are loc in cadru! La "Cheaters" situatia e asemanatoare. Bataile de cap ale telespectatorului se-ntetesc masiv pentru ca nu pricepe cum nemernicul poate s-o-nsele pe aratoasa lui sotie cu un dulap cu chip de femeie. Si ca desert, pentru cei ce juiseaza patologic la vederea unor cantitati industriale de sunci, exista oricand reluari ale unei emisiuni difuzate pe Discovery, unde e vorba de un film porno realizat de barbatul doamnei de 360 de kile, imobilizata la pat, in rol de protagonista. Desigur, putem analiza intr-o editie viitoare efectele psihologice ale fetisului celor doi asupra fetitei pe care-au adoptat-o si, desigur, putem astepta (mult si bine) reactiile sistemului american de protectie sociala in cazul in care, vezi bine, documentarul e pe sticla de ceva vreme. Engima: ce face fetita in timp ce tati se straduieste sa introduca aparatul de filmat intre coapsele enorme ale lu’ mami?!

×