x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Legendara trupă Queen îşi caută înlocuitori. Ce presupune concursul al cărui premiu este un turneu de trei luni în SUA (VIDEO)

Legendara trupă Queen îşi caută înlocuitori. Ce presupune concursul al cărui premiu este un turneu de trei luni în SUA (VIDEO)

22 Sep 2011   •   11:57
Legendara trupă Queen îşi caută înlocuitori. Ce presupune concursul al cărui premiu este un turneu de trei luni în SUA (VIDEO)

Aniversarea a 40 de ani de la infiintarea formatiei Queen le va da sana fanilor trupei sa inlocuiasca pe scena membrii formatiei, intr-un turneu de o luna in SUA.

Bateristul trupei, Roger Taylor, va superviza o auditie in care fanii formatiei sunt invitati sa cante melodiile trupei si sa trimita inregistrarile pe site-ul http://www.queenextravaganza.com. Participantii la concurs pot downloada de pe site cantecele trupei, in variante in care lipseste fie vocea, fie un instrument anume. Apoi, inregistrarea este trimisa spre jurizare.

Sunt cautati un vocalist, un chitarist, un basist, un tobosar si un clapar. Trupa astfel formata va merge, anul viitor, intr-un turneu in SUA, cantand in fata publicului si a membrilor ramasi ai trupei Queen.

“Va fi ceva spectaculos", spune Roger Taylor. “Va fi si un spectacol intens mediatizat, vor fi si multe surprize. Va fi o celebrare a muzicii rock".

Procesul de jurizare include mai multe etape. Mai intai va fi o moderare preliminara a cantecelor trimise, urmand ca cele admise pe site sa fie supuse votului publicului. Dintre cele mai votate, membrii juriului, format din Roger Taylor si alti muzicieni, vor alege 50 de candidati care vor trece intr-o alta etapa de jurizare.

Si acestia vor fi votati de public, pe site, urmand ca cei mai apreciati 10 sa intre in finala care va fi un show live, organizat la Los Angeles in decembrie. Roger Taylor isi rezerva aici dreptul la un "wild card", putand selecta un concurent care nu a intrat in top 10.

Trupa astfel formata va pleca apoi intr-un turneu de trei luni in marile orase ale Americii. Din nefericire pentru fanii Queen din intreaga lume, la concurs nu se pot inscrie decat persoanele de peste 18 ani, care au domiciliul in SUA sau Canada, precum si un permis de munca valid pe durata turneului, daca nu sunt cetateni ai acestor tari, ci doar rezidenti.

"Sunt muzicieni foarte buni peste tot, iar aceasta este oportunitatea noastra de a-i descoperi pe cei din SUA", a mai spus Roger Taylor.

×