x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Let’s Dance!

Let’s Dance!

de Adriana Paduraru Vaduva    |    21 Mai 2010   •   00:00
Let’s Dance!

Dacă ar fi să faceţi un clasament al celor mai bune scene de dans din filme, pe cine aţi pune pe primul loc? Cu siguranţă vă vin în minte vreo două-trei idei şi nu sunteţi hotărâţi în ce ordine ar putea fi completat "podiumul".

DANS MURDAR
Noi începem scurta noastră enumerare cu "Dirty Dancing", filmul în care Johnny (alias Patrick Swayze) o iniţiază pe Baby (Jennifer Grey) în tainele dansului (şi nu numai, am putea zice). Chiar dacă pelicula abundă de scene de dans, care mai de care mai "hot", dansul de la final este în mintea tuturor. Până şi părinţii lui Baby, scorţoşi până atunci, îşi aduc aminte că au fost şi ei tineri şi pricepuţi în ring.

Al Pacino a avut numai roluri de dur. Ne-a dovedit însă în "Parfum de femeie" că poate fi şi sensibil. Iar tangoul în care o are ca parteneră pe Gabrielle Anwar l-ar face gelos şi pe Mihai Petre. Tot un tango, însă puţin mai violent, întâlnim şi în "Domnul şi doamna Smith", filmul care a dus la formarea cuplului Brangelina. Şi dacă tot suntem la tango, nu putem să trecem cu vederea El Tango de Roxanne din "Moulin Rouge" sau Cell Block Tango din "Chicago".

ROCK ME BABY
Schimbăm filmul, schimbăm ritmul, schimbăm cuplul. "Grease", rock'n'roll, John Travolta şi Olivia Newton John. "Summer Nights", "Lightning", "Your The One That Want", "Born to hand jive" sau "We go together" sunt pasajele în care Travolta şi-a arătat talentul înnăscut la dans. În "Pulp Fiction", Travolta demonstrează încă o dată că se pricepe. De data aceasta alături de Uma Thurman.

Ar mai fi de amintit dansul în chiloţi din "Risky Business" al lui Truise, dansul magic al lui David Bowie din "Labirinth" sau rock'n'roll-ul lui Travolta din "Saturdays night fever".

×
Subiecte în articol: magazin