x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Limbajul trupului

Limbajul trupului

de Sebastian S. Eduard    |    05 Aug 2005   •   00:00
Limbajul trupului

Tipa de la biroul vecin chiar ma antipatizeaza?

CARTE
Tipa de la biroul vecin chiar ma antipatizeaza?

Limbajul trupului. Pe strada, la restaurant, in mijloacele de transport, atunci cand iti dai o intalnire. Comunicare nonverbala pe care uneori o descifram, alteori nu. Asa ca poate-poate avem nevoie de un ghid. Editura Polirom ne propune "Limbajul trupului la serviciu" al autoarei americane Hartley Mary.

INTREBARI. Constientizati cat de profund este efectul limbajului trupului in situatiile curente de la serviciu? Va ganditi vreodata ce mesaj transmit infatisarea si gesturile dumneavoastra, chiar inainte sa deschideti gura pentru a vorbi? Puteti interpreta semnalele nonverbale pe care vi le transmit ceilalti? Intelegerea limbajului trupului va va imbunatati fiecare aspect al comunicarii la serviciu si va va ajuta sa obtineti rezultate mai bune in relatiile cu colegii, sefii sau clientii.

Realista, abundand in informatii practice si exemple, cartea de fata va va asigura accesul la o lume a comunicarii subtile, dar universale si va va ajuta sa fiti mereu stapan pe situatie.

Astfel, dupa o trecere succinta in revista a elementelor care tin de limbajul trupului, lucrarea te invata cum sa faci o impresie buna ("prima impresie" - expresia fetei, limbajul hainelor, nota personala), cum sa te descurci intr-o intalnire fata in fata (stransul mainii, contactul vizual, limbajul deschis al trupului, agresivitatea ascunsa, spatiul personal etc.), cum sa ne exprimam (vorbirea clara, tonul, pauza, accentul) si cum sa interpretezi diferite semnale sau diferite situatii limita care pot aparea - cum sa le anticipezi si sa le manageriezi.

Colectia Hexagon

Hexagon este una dintre cele mai cautate colectii ale Editurii Polirom. In aceasta colectie au mai aparut lucrari ale caror titluri sunt suficient de elocvente: "Cum putem scapa de stres", "Cum sa facem fata depresiei", "Femeia de succes", "Cum sa ajungi in top", "Antrenamentul abilitatilor de comunicare", "Cunoaste-l pe celalalt", "Creativitatea. Curs rapid", "Cum sa ramanem tineri", "Cum sa ne afirmam".

Cine e Mary Hartley?

Mary Hartley este autoarea a numeroase carti, cursuri si seminarii in domeniul comunicarii si al dezvoltarii personale. Dintre lucrarile publicate mentionam: Anger Management (The Chalkface Project, 2000), Managing Anger at Work (Sheldon Press, 2002), The Good Stress Guide (Sheldon Press, 2003) si Stress at Work: A Workbook to Help You Take Control of Work-Related Stress (Intl Pub Marketing, 2003).

SEMNALE EDITORIALE

Catunul

Editura Rao. Dintre cele trei romane dedicate clanului Snopes, "Catunul" ilustreaza cel mai bine denuntarea pe care William Faulkner o face "snopesism-ului" si, de asemenea, modul in care el stie sa exploateze comicul. Suprema lui creatie umoristica este plasata in Cotul Frantuzului, o comunitate din tinutul Yoknapatawpha, cel populat de albi, lipsit atat de reprezentantii aristocratiei, cat si de negri. Traducerea din limba engleza ii apartine lui Eugen Barbu si lui Andrei Ion Deleanu.

Initiere in Yi Jing

Editura Polirom. Yi Jing reprezinta Universul in fluctuatiile sale permanente, produse de actiunea celor doua forte, feminina si masculina, yin si yang. Prin consultarea acestui sistem divinatoriu, vi se ofera posibilitatea de a alege, putand astfel nu doar sa cunoasteti dinainte pericolele si problemele, ci si sa stiti care actiuni sau ce conduita ar contribui la rezolvarea problemelor respective, va puteti determina viitorul. Un oracol la indemana oricui, usor de folosit, profund si exact, conceput pentru a va ghida viata si va va ajuta sa luati decizii.

Televizorul in "micul infern"

Editura Tritonic. Cartea este o "tema de acasa" a studentilor din anul II la Facultatea de Jurnalism, care urmaresc comportamentul propriilor familii in fata televizorului. "La tara, toate televizoarele sunt puse in fata patului", "Va uitati doar la porcarii d-alea cu violenta", "De regula, cand vine publicitatea, se duce in bucatarie sa mai bea un paharel de tuica" sau "Apa nu mai curge nici cand e Dallas" sunt numai cateva titluri ale "temelor". Incercati!

Artemis Fowl - incidentul din Arctica

aEditura Rao. Artemis Fowl se intoarce pentru o aventura de care doar el ar fi capabil. Dupa ce ii inselase pe elfi, sustragand o buna parte din rezervele lor de aur si le rapise pe unul dintre cei mai buni comandanti, Artemis se vede nevoit sa le ceara ajutorul intr-o ampla operatiune de salvare a tatalui sau, sechestrat de Mafia ruseasca. Expeditia in tinuturile arctice e plina de neprevazut si de aventuri explozive (la propriu!).
×
Subiecte în articol: trupului limbajul