x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Locuitorii unui orăşel bulgar trec prin Grecia ca să ajungă la spital

Locuitorii unui orăşel bulgar trec prin Grecia ca să ajungă la spital

10 Sep 2010   •   00:00

Locuitorii orăşelului Ivailovgrad au un drum mai scurt ca să ajungă în oraşul vecin Svilengrad şi la centrul judeţean Haskovo, informează ziarele 24 Ceasa şi Trud. Interesant este că acest drum nu se află pe teritoriul bulgăresc, ci trece prin Grecia.



Distanţa prin ţara vecina este cu 20 kilometri mai scurtă decât ruta tradiţională care trece printr-o zonă de munte. În acest fel, cei 10.000 de locuitori ai oraşului Ivailovgrad vor avea un acces mai rapid la spitalul din Svilengrad, în condiţiile în care, cel mai probabil, spitalul local urmează să fie închis.

Preşedinţii Bulgariei şi Greciei, Gheorghi Pârvanov şi Karolos Papoulias, au inaugurat joi un nou punct de trecere a frontierei între localităţile Ivailovgrad şi Kyprinos. La ceremonia de inaugurare au asistat mai mulţi miniştri din guvernele din Sofia şi Atena, precum şi mii de locuitori din zonă care au aşteptat de mulţi ani deschiderea frontierei care a fost închisă în timpul regimului comunist din Bulgaria, notează Agerpres.

Preşedintele bulgar Gheorghi Pârvanov a declarat că aceasta este cea mai bună modalitate pentru aniversarea a 130 de ani de relaţii diplomatice dintre cele două ţări. Pârvanov a spus că după deschiderea celui de al cincea punct de trecere a frontierei se aşteaptă ca numărul turiştilor greci în Bulgaria să depăşească un milion pe an. Şeful statului elen, Karolos Papoulias, a declarat că punctul de trecere a frontierei va fi un pod cultural între cele două ţări care va permite turiştilor să viziteze monumentele culturale dincolo de frontieră.

×
Subiecte în articol: lumea