x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Locuri de munca în Germania pentru o sută de studenţi români

Locuri de munca în Germania pentru o sută de studenţi români

de Nicoleta Craciun    |    09 Ian 2008   •   00:00

Studenţii înscrişi la o facultate de stat sau privată, acreditată conform legii, la cursuri de zi, au între 18-35 ani şi vorbesc bine limba germană, pot lucra pe perioada vacanţei de vară în Germania, în hoteluri, agricultură sau curăţenie în clădiri

Studenţii înscrişi la o facultate de stat sau privată, acreditată conform legii, la cursuri de zi, au între 18-35 ani şi vorbesc bine limba germană, pot lucra pe perioada vacanţei de vară în Germania, în hoteluri, agricultură sau curăţenie în clădiri, informeză ANOFM.

Studenţii români pot lucra în Germania, în timpul vacanţei de vară, în baza unei înţelegeri privind angajarea studenţilor români în această perioadă, document încheiat între Ministerul Muncii, Familiei şi Egalitaţii de Şanse şi Agenţia Federală de Muncă din Germania – Centrală pentru Medierea Străinilor şi a Specialiştilor din Bonn.

În cadrul acestui program, pot solicita un loc de muncă studenţii la zi de la facultăţi de stat sau private, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, şi care au cunoştinţe bune şi foarte bune de limbă germană. De asemenea, cei care solicită un loc de muncă pe perioada vacanţei, trebuie să fie dispuşi să lucreze cel puţin doua luni, să fie “flexibili, mobili şi dispuşi să lucreze oriunde în Germania”.

Potrivit ANOFM, locurile de muncă oferite studenţilor români sunt în hoteluri şi în gastronomie, în agricultură şi curăţenie de clădiri, iar pentru înscriere solicitanţii trebuie să prezinte o copie după cartea de identitate sau după paşaport (cu o valabilitate de minimum şase luni), adeverinţă de la facultate, în care să se specifice că sunt studenţi, anul de studii şi ce tip de cursuri urmează, dovada acreditarii facultăţii, în cazul facultăţilor particulare,  foaia matricolă, recomandare din partea unuia dintre profesorii de cursuri şi trei poze tip paşaport.

Nu pot participa la selecţie studentţii din anul I, iar verificarea cunoştinţelor de limbă germană se va efectua în scris, prin completarea unui chestionar.

Selecţia studenţilor se desfăşoară în perioada 7 - 21 ianuarie, la sediul ANOFM.

×
Subiecte în articol: magazin