x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Machiajul care "dă bine" în fotografii

Machiajul care "dă bine" în fotografii

de Oana-Maria Baltoc    |    27 Aug 2010   •   00:00
Machiajul care "dă bine" în fotografii

● Cea mai mare greşeală este să aplici machiajul peste un ten nehidratat, caz în care faţa ta va arăta "prăfoasă" în fotografii. Înainte de a te machia, aplică o cremă hidratantă care este absorbită rapid de piele.

● Încă un truc care te va face să nu-ţi în­carci faţa cu fond de ten este să-ţi machiezi întâi ochii. De regulă, vei observa că machiajul ochilor ascunde destul de bine eventualele imperfecţiuni. Abia apoi întinde pe restul zonelor feţei un strop de fond de ten, în strat foarte subţire (distribuie cantitatea pe frunte, obraji şi bărbie), de preferinţă cu o pensulă specială pentru aplicat fondul de ten, şi nu cu un burete, care absoarbe prea mult din produs.

● Evenimentele lungi, de genul nunţi sau botezuri, necesită un machiaj care să facă faţă transpiraţiei şi umidităţii. Cel mai bine ar fi să foloseşti un fon de ten îmbogăţit cu silicon natural.

● Pentru a nu fi nevoită să foloseşti o cantitate mare de fond de ten, indicat este să a­plici un fond de ten mai închis decât cel pe care îl foloseşti în mod obişnuit. Astfel vei da o nuanţă mai caldă pielii şi, de asemenea, vei folosi o cantitate mai mică de produs.    

● Foloseşte cu grijă produsele care conferă luminozitate feţei. Dacă exagerezi, aparatul de fotografiat va face ca faţa ta să pară unsuroasă. Cel mai bine este să foloseşti puţin produs în jurul ochilor, iar crema cu efect de iluminare să aibă în compoziţie galben şi roz (potrivită pentru foarte multe nuanţe de ten), nu folosi una foarte albă sau argintie. Pentru luminarea arcadelor foloseşte un baton corector. Aspectul va fi mult mai natural decât în cazul în care vei folosi crema cu efect de iluminare.   
● Cu si­guranţă vei dori ca machiajul ochilor să fie cât mai sexy şi cele mai frec­vente alegeri se îndreaptă către smokey eyes. Numai că acest tip de machiaj face ca ochii să iasă prea pu­ternic în evidenţă în fotografii. Aşa că mai bine optaţi pentru accentuarea liniei genelor, pentru un efect mult mai sofisticat. Înlocuiţi liner-ul negru cu unul albastru închis, care nu se remarcă atât de violent. Apoi folosiţi o mascara neagră cu efect de alungire, nu una care conferă volum, pentru a nu încărca prea mult genele.

● Aplicaţi fardul de obraz cu grijă şi nu neglijaţi efectul pe care îl poate avea un fard bronzant cu foarte puţine particule strălu­citoare folosit în mod corect. Fardul bronzant aplicaţi-l pe linia părului, înspre tâmple, pe linia maxilarului şi imediat sub pomeţi. Apoi finisaţi cu un fard de obraz roz-auriu de-a lungul pomeţilor.

● Rujul nu trebuie să fie neapărat în nuanţe de roşu pentru a da bine în fotografii. Nu veţi arăta şterse în fotografii dacă alegeţi nuanţe de roz sau lila. Important este să completeze în mod fericit machiajul şi să vă simţiţi bine purtând culoarea respectivă.

● Pentru a fixa machiajul aplicaţi o pudră praf translucidă, cu mare grijă în zona nărilor, unde pudra se poate aduna în mod inestetic.

● Ultimul lucru pe care trebuie să-l mai faceţi înainte de a ieşi din casă: fotografia de control. Faceţi-vă o poză pentru a verifica dacă rezultatul este cel dorit, ca nu cumva să fi aplicat prea mult sau prea puţin machiaj.

×
Subiecte în articol: life & style