x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Magazin - In memoriam Elvis

Magazin - In memoriam Elvis

de Raluca Grintescu    |    11 Aug 2006   •   00:00
Magazin - In memoriam Elvis

La 16 august se implinesc 29 de ani de la moartea Regelui Rock ’n’ Roll

La 16 august se implinesc 29 de ani de la moartea Regelui Rock ’n’ Roll

Anul 1977 a fost unul extrem de agitat pentru Elvis Presley. Stresul turneelor si lipsa de odihna incep sa-si spuna cuvantul, artistul fiind nevoit sa se interneze de mai multe ori. Mai mult, se apuca de droguri si pastile energizante. La 16 august 1977, Elvis pregateste ultimele detalii in legatura cu show-ul ce care avea sa-l sustina la Portland. A doua zi dimineata, este gasit mort in urma unui infarct miocardic. Vestea a socat intreaga lume.

AMINTIRI. La 28 ianuarie 1956, Elvis apare pentru prima oara in emisiunea Stage Show la CBS. Tot in acest an ii apare si primul album, intitulat "Elvis Presley", care a ajuns foarte repede pe prima pozitie in Billboard 200. La 26 septembrie este proclamata Ziua Elvis Presley in orasul natal Tupelo, iar la mijlocul lui noiembrie are loc premiera primului sau film, "Love me tender".

Elvis Presley, un "one man show" veritabil

POSTMORTEM. Timp de 22 de ani, Regele Rock’n’Roll-ului s-a pus in slujba muzicii: sute de discuri de aur, 31 de filme si doua documentare, 64 de albume de studio sau live, 149 de single-uri. Postmortem, in 1984 i s-a decernat de Blues Fundation din Memphis premiul W.C. Handy pentru pastrarea in viata a blues-ului in muzica sa. In 1986 a fost in primul grup de cantareti ce a intrat in Rock’n’Roll Hall of Fame, iar in 1998 a fost introdus in Country Music Hall of Fame. Ceea ce mai putina lume stie este faptul ca Elvis obisnuia sa daruiasca Cadillac-uri, bani si bijuterii, de multe ori sub impulsul momentului. Activitatea caritabila a acestuia continua si in zilele noastre prin intermediul Elvis Presley Charitable Foundation.

REMEMBER ELVIS

Sambata, 12 august 2006, Funclubul Elvis din Romania va organiza in clubul Coyote Cafe din Bucuresti evenimentul "Remember Elvis". La manifestare vor canta din repertoriul Regelui artisti si fani din toata tara. Se vor oferi cadouri cu Elvis, va fi organizata si o mini-expozitie de arta, iar cei prezenti pot urmari pe un ecran imagini cu Regele Rock’n’Roll in concert.

SEARA ROCK’N’ROLL

Clubul Big Mamou si The Teachers Orchestra organizeaza la 19 august "Memorial Elvis Presley": doua ore de rock’n’roll, surprize, karaoke, auditii. Cristian Roman lanseaza cu acest prilej albumul tribut "Bringin’ Him Back". O seara de neuitat in amintirea Regelui. Si in acest an si-au anuntat prezenta fani Elvis. Invitati la acest eveniment sunt Daniel Iordachioaie si Stefan Banica Jr.
×
Subiecte în articol: elvis Elvis Presley