x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Magda Pălimariu

Magda Pălimariu

de Oana-Maria Baltoc    |    06 Noi 2009   •   00:00
Magda Pălimariu
Sursa foto: /Pro TV

A furat meserie de la Busu



Cum va fi vremea ne anunţi în fiecare weekend la ştirile Pro TV, dar cum simţi că sunt vremurile, ţinând cont de criza fianciară, dar şi de cea politică?

Vremea e cam agitată în ultima perioadă. Şi mă refer la ambele aspecte.

 Te-ai născut vara, dar iubeşti sporturile de iarnă. Să înţeleg că îţi plac toate anotimpurile sau ai unul preferat?

Iubesc sportul în general, sunt o fire energică şi îmi place mişcarea. De aceea, când e cald afară merg în parc cu rolele, iar iarna schiez sau, mai nou, mă dau cu placa. Însă trebuie să recunosc că anotimpul meu preferat este vara.

 Anul acesta plănuieşti vreo vacanţă la schi?


Cu siguranţă voi merge în vacanţă la schi în Austria şi, atunci când îmi va permite timpul în weekend-uri, voi da o fugă la Sibiu, pentru că e Păltinişul aproape, sau la Braşov.

 Ce ai alege între sintagmele "cu capul în nori" sau cu "picioarele pe pământ", dacă ar fi să te descrii?

Cred că sintagma "cu capul în nori" mi se potriveşte cel mai bine.  Sunt o fire romantică, un pic cam copilăroasă (asta în afara studioului de Ştiri, pentru că acolo mă concentrez astfel încât totul să fie perfect). Dar acest lucru nu înseamnă că nu sunt un om realist. Ştiu să-mi organizez lucrurile aşa cum trebuie şi îmi stabilesc foarte bine priorităţile în viaţă.

 Eşti meteosensibilă?


Da, sunt meteosensibilă şi nu sunt singura. Din păcate, cred că tot mai multă lume se confruntă cu problema asta, pentru că de ceva timp încoace sunt variaţii climatice majore. Aţi văzut ce probleme sunt vara în zilele caniculare, când oamenii care suferă de hipertensiune, cardiacii şi nu numai resimt din plin acele temperaturi. Nu e uşor să te adaptezi la asemenea variaţii de temperatură. Iar la mine această sensibilitate se manifestă prin scăderea imunităţii atunci când vremea se răceşte brusc. Iar în zilele când scade şi presiunea atmosferică foarte tare mă simt destul de rău. În schimb, zilele însorite de vară mă încarcă de energie pozitivă.  

 Îţi place foarte mult muzica, iar actoria este un vis de-al tău. Aşa că alege o melodie cunoscută, potrivită pentru o zi caniculară şi un film pe care l-ai urmări într-o zi în care se aşterne prima zăpadă din an.  

Melodia ar fi Dj Jazzy Jeff and The Fresh Prince - "Summertime". Iar filmul, cu siguranţă "Sweet November", unul dintre filmele mele preferate, sau "August Rush".

 Ai avut ce învăţa de la "veteranul meteo" Busu ?


Bineînţeles!! Am cel mai bun exemplu lângă mine. Îl urmăream cu atenţie pe Busu încă de pe vremea când lucram la un alt post de televiziune, din dorinţa de a învăţa cât mai mult. După părerea mea, e cel mai profesionist prezentator meteo de la noi.

 Profesional îţi doreşti ca la un moment dat să faci şi altceva în televiziune?


Poate o emisiune pe teme turistice, de vreme ce îţi place atât de mult să călătoreşti... Uite, la o emisiune de genul ăsta chiar nu m-am gândit, dar mi-ai dat o idee bună! Deocamdată însă mă simt bine cu Vremea.

 Ai fost vreodată martora unui fenomen meteo ceva mai deosebit?


Sunt fascinată de stele, aşa că anul acesta în luna august am fost la munte şi am urmărit Perseidele, atunci a fost perioada de intensitate maximă. Desigur, nu e un fenomen ieşit din comun, dar a fost senzaţional!

×
Subiecte în articol: vedete