x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Manneken Pis, îmbrăcat în Spirou

Manneken Pis, îmbrăcat în Spirou

23 Apr 2008   •   00:00
Manneken Pis, îmbrăcat în Spirou

Celebra statuie Manneken Pis (în româneşte, micuţul care face pipi) din Bruxelles a fost îmbrăcată pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a revistei de benzi desenate “Spirou”. Simbol al oraşului Bruxelles, Manneken Pis îl înfăţişează acum pe Spirou, erou al poveştilor “Spirou şi Fantasio”.

Celebra statuie Manneken Pis (în româneşte, micuţul care face pipi) din Bruxelles a fost îmbrăcată pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a revistei de benzi desenate “Spirou”. Simbol al oraşului Bruxelles, Manneken Pis îl înfăţişează acum pe Spirou, erou al poveştilor “Spirou şi Fantasio”.

 

 

 

Amendă - 225 de lire pentru o pubelă deschisă

Un britanic a fost amendat cu 225 de lire sterline pentru că nu a închis capacul pubelei din faţa casei, informează Ananova. Pubela lui Gareth Wilson-Corkhill a fost atît de plină cu gunoi, încît capacul nu s-a mai putut închide corespunzător, rămînînd neacoperită o porţiune de aproximativ 10 centimetri. Angajaţii Consiliului din Whitehaven, Cumbria, au văzut pubela şi au emis pe loc o amendă pentru proprietar. După ce a refuzat să achite amenda iniţială de 110 lire, bărbatul a fost chemat la tribunal, urmînd acum să plătească şi cheltuielile de judecată.

 

 

 

Paraşutist - Salt de la 40.000 de metri

Un paraşutist francez de 64 de ani, Michel Fournier, a anunţat că va încerca să efectueze la 25 mai, deasupra Canadei, un salt-record în cădere liberă de la 40.000 de metri, relatează Rompres. Fostul ofiţer, care nu a reuşit să ducă la bun sfîrşit o tentativă în 2003, vrea să doboare patru recorduri mondiale: de viteză în cădere liberă (1.500 km/h), de timp în cădere liberă, de altitudine a saltului şi de altitudine a unui zbor uman cu un balon. Cu peste 8.600 de salturi cu paraşuta la activ, Michel Fournier vrea să depăşească recordul americanului Joseph Kittinger (peste 31.000 de metri în 1960), neomologat, şi pe al sovieticului Evgheni Andreev (24.483 de metri, 1962).

 

 

 

Logodnă Cheeky  - Lembit i-a cerut mîna Gabrielei

Iubitul cîntăreţei Gabriela Irimia (Cheeky Girls), parlamentarul Lembit Opik, a cerut-o în căsătorie pe româncă, la Roma, relatează Rompres. Opik i-a oferit inelul de logodnă Gabrielei la Fontana di Trevi din capitala italiană. Parlamentarul britanic, în vîrstă de 43 de ani, a surprins-o pe Gabriela Irimia (25 de ani), cerînd-o în căsătorie în oraşul pe care îl numeşte “cel mai romantic loc din lume”. După căsătorie, cei doi intenţionează să locuiască în regiunea Montgomeryshire, pe care Opik o reprezintă în Parlamentul britanic.

 

 

 

Record - A rezistat 90 de minute sub gheaţă

Un chinez a reuşit să intre în Cartea Recordurilor după ce a rezistat 90 de minute într-un container plin cu gheaţă, relatează Rompres. Wang Jintu (43 de ani), din provincia Fujian, a doborît astfel vechiul record de o oră şi 13 minute, stabilit la Madrid, în luna februarie a acestui an, de olandezul Wim Hof. Fiica lui Wang a declarat că tatăl său a avut întotdeauna o rezistenţă aparte la temperaturile scăzute. “În cea mai mare parte a timpului poartă doar pantaloni scurţi, chiar şi iarna”, a precizat ea.

×
Subiecte în articol: magazin