x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Marea Britanie / Gafă de milioane de euro în sistemul de pensii

Marea Britanie / Gafă de milioane de euro în sistemul de pensii

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Dec 2008   •   00:00

Zeci de mii de pensionari ai sectorului public din Marea Britanie îşi vor vedea pensiile reduse, după ce timp de decenii au primit bani mai mulţi din cauza unor erori de calculare, informează marţi BBC News, citat de Agerpres.



Măsura priveşte aproximativ 5% din foştii angajaţi din sistemul de sănătate, armată şi alte sectoare publice, numărul lor fiind estimat la zeci de mii. Guvernul urmează să emită un comunicat prin care să explice cum au fost posibile aceste plăţi supraevaluate, de 'zeci de milioane', către pensionari publici.

Potrivit ministrului de finanţe Alistair Darling, banii primiţi în plus nu vor trebui restituiţi, însă pensiile vor fi ajustate începând din aprilie viitor. Problema a fost ridicată luni în Camera Comunelor de purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal-Democrat, Vince Cable. Acesta promise informaţia de la un jurnalist al BBC în urmă cu 10 zile, însă a fost rugat de autorităţi să nu o facă publică, pentru ca guvernul să poată veni cu o explicaţie şi să îi încunoştinţeze pe pensionarii vizaţi.

×
Subiecte în articol: lumea