x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Marea Britanie s-ar putea confrunta cu epidemii de malarie din cauza încălzirii globale

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu epidemii de malarie din cauza încălzirii globale

de Jurnalul National    |    12 Feb 2008   •   00:00

Marea Britanie ar putea fi lovită de epidemii de malarie, valuri fatale de căldură şi contaminarea apei potabile, în aproximativ cinci ani, din cauza încălzirii globale, relatează, în ediţia de marţi, The Telegraph, citând reprezentanţi ai Guvernului

Marea Britanie ar putea fi lovită de epidemii de malarie, valuri fatale de căldură şi contaminarea apei potabile, în aproximativ cinci ani, din cauza încălzirii globale, relatează, în ediţia de marţi, The Telegraph, citând reprezentanţi ai Guvernului. După ce s-au consultat cu oameni de ştiinţă din domeniul climei, reprezentanţii Guvernului vor lansa o avertizare oficială pentru spitale, sanatorii şi alte instituţii, în privinţa creşterii temperaturii, intensificarea indundaţiilor şi altor fenomene meteorologice.

În avertizare, reprezentanţii Guvernului precizează că un val fatal de căldură ar putea lovi Marea Britanie până în anul 2012, cauzând aproximativ 10.000 de morţi. Spitalele au fost avertizate să conceapă un plan cât mai curând, pentru confruntarea cu din ce în ce mai multe cazuri de cancer de piele, astm şi alte boli respiratorii. Instituţiile de sănătate au fost sfătuite să fie pregătite şi pentru epidemii de malarie şi boli infecţioase. "Malaria a fost văzută în aceste insule în trecut şi nu este imposibil să se întoarcă dacă Marea Britanie va mai avea temperaturi mari şi ploi, cum a avut vara trecută", a declarat pentru un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Sănătăţii. The Daily Telegraph a obţinut o schiţă a raportului "Efectele schimbării climei asupra sănătăţii, în Regatul Unit", scris de profesorul Bob Maynard, de la Agenţia pentru Protecţia Sănătăţii şi care urmează să fie lansat oficial de Dawn Primarolo, ministrul Sănătăţii Publice, marţea viitoare.

Serviciul Naţional de Sănătate a lansat avertismente către spitale şi alte instituţii de sănătate să fie pregătite pentru dezastre şi să planifice, din timp, metode de combatere a acestora. Raportul informează că epidemiile de malaria în Marea Britanie sunt posibile, dar cel mai probabil este să rămână la stadiul de cazuri izolate. Pe teritoriul european, însă, malaria poate deveni o boală comună, ceea ce înseamnă că spitalele din Mare Britanie vor trebui să se confrunte cu turiştii care aduc virusul de pe continent. 

×
Subiecte în articol: magazin Marea Britanie britanie