x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Margineanu, Gore din Chitila

Margineanu, Gore din Chitila

de Adriana V. Paduraru    |    14 Oct 2005   •   00:00
Margineanu, Gore din Chitila
MUZICA
Mihai Margineanu si-a lansat albumul alaturi de prieteni

Locatie: un han din Rasnov. Prilej… dublu: lansare "Gore din Chitila" si aniversare Margineanu… Mihai Margineanu. Cantaretul a tinut sa-si lanseze albumul "Gore din Chitila" alaturi de prieteni, in ziua in care implinea 37 de ani.

PAINE SI SARE. Am fost intampinati, la intrarea in han, ca niste oaspeti de seama, cu paine si sare, dar si cu o cescuta de palinca. Nu de alta, dar era frigut afara. N-a fost loc de refuz. Chiar daca nu erai consumator de tarie, era musai sa-ti inmoi buzele in licoarea bachica, pentru a nu supara gazdele. "Haideti, domnisoara, ca asa e obiceiul. Apoi... e frig si o sa va incalzeasca", striga dupa noi unul dintre ospatari. Ne-am cazat, a urmat o perioada de socializare cu membrii grupului "Improvizati", pe care ii puteti vedea "inregistrati" in videoclipul "Gore din Chitila", dar si live, facand stand-up comedy la Cafe Deko.

PETRECERE. Dupa vreo cateva ore a ajuns si sarbatoritul. Am mai stat cu totii ceva de vorba, timp in care s-a incins gratarul. Mititei, friptura, vin bun. Am fost invitati la masa, iar dupa ce ne-am mai potolit foamea si setea a inceput petrecerea. Dupa o repriza de cantece in jurul paharelor, a urmat o alta in jurul focului de tabara. Veselie, buna-dispozitie, bancuri, snoave, cantece de pe primul album al lui Margineanu, dar si cantece de drumetie sau de petrecere. Nu a lipsit nici tortul pentru sarbatorit, care si-a aniversat 37 de ani. Asta a fost atmosfera unui chef care a durat pana in zorii urmatoarei zile. Unii au incercat si "senzatii tari": plimbari cu ATV-ul sau cu unul dintre armasarii hanului. Printre ei, Serban Huidu, care a tinut neaparat sa fie alaturi de prietenul sau.

ALBUM. "Gore din Chitila" contine 15 melodii, multe dintre ele adaptari din folclorul autohton. Versurile te binedispun si sunt numai bune de incins o petrecere... de adulti. Pentru ca pe coperta scrie clar: "Interzis minorilor". "Gore din Chitila", "Pe drum trecea o brisca", "Ma iubeste femeile", "Jana era croitoreasa" sunt numai cateva din cantecele de pe album. Si pentru a va da seama si cum sunt versurile, va dam si un exemplu... bineinteles, dintre cele care "pot fi spuse pe post". "Jana era croitoreasa, / Iar Jan frizerul o iubea. / Dar ea a murit tuberculoasa / Iar Jan la capul ei plangea. / Nu mai plange, Jane, / Plansu-i doar de forma / Jana nu e moarta / Jana se transforma".

INFO
ALIANTA. Legendarul Burt Bacharach si-a unit fortele cu cele ale rapperului Dr. Dre pentru lansarea unui nou album, plin cu cantece de protest la adresa administratiei Bush. Bacharach (77 de ani), cunoscut pentru clasicele "Alfie" si "Raindrops Keep Fallin’ On My Head", ii mai are ca aliati in demersul sau si pe Elvis Costello si Wainwright, care au contribuit la producerea albumului "At This Time". "Oamenii ma intreaba de ce un cantaret cunoscut pentru melodiile sale de dragoste s-a intors dintr-o data la 180 de grade. A trebuit sa fac acest lucru. Este ceva personal si este cel mai pasional album la care am lucrat vreodata", a precizat Burt.

EVENIMENT. Carlos Santana, maestrul chitarei, se intoarce cu un album surpriza. "All That I Am", cel de-al 38-lea disc din palmaresul artistului, va fi lansat la 1 noiembrie, printre invitati numarandu-se nume grele ale muzicii internationale: Steven Tyler (Aerosmith), Michelle Branch & The Wreckers, OutKast’s Big Boi, Mary J. Blige, Kirk Hammett (Metallica), Sean Paul, Los Lonely Boys, Joss Stone, will.i.am, Anthony Hamilton, Bo Bice si Robert Randolph. "Just Feel Better", una din piesele "grele" ale discului, imbina forta muzicala a lui Santana cu vocea legendara a lui Steven Tyler. (Raluca Grintescu)
×
Subiecte în articol: gore chitila gore chitila