x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Marile companii auto, afectate de criză

Marile companii auto, afectate de criză

26 Oct 2008   •   00:00

Marile companii din industria auto resimt din plin criza financiară. Daimler a anunţat că va opri producţia pentru o perioadă de cinci săptămâni, iar măsuri similare au fost luate şi de ceilalţi producători importanţi.



Renault a anunţat închiderea fabricilor din Franţa pentru două săptămâni, angajaţii de la Dacia au fost înştiinţaţi că uzina de la Mioveni îşi întrerupe activitatea timp de patru zile. Dacia va produce, astfel, cu peste 5.000 de autoturisme mai puţin faţă de cele peste 300.000 de unităţi planificate pentru acest an. Activitatea la Dacia a mai fost întreruptă în primăvară. Pierderile companiei s-au ridicat atunci la 13 milioane de euro.

Criza financiară afectează şi Peugeot, al patrulea mare producător de naşini din Europa. Compania va reduce masiv producţia în Europa de Vest, din cauza scăderii vânzărilor cu peste 12%. Francezii au probleme şi în Europa de Est, unde vânzările au scăzut cu peste 5%. La rândul ei, compania Daimler va opri producţia cinci săptămâni, în perioada 11 decembrie 2008 - 12 ianuarie 2009. Măsura vine în condiţiile în care Daimler a anuntat o scădere masivă a vânzărilor.

Un alt colos al industriei auto, General Motors, suferă din cauza crizei financiare. Angajaţii de la uzinele din Europa ar putea intra în şomaj tehnic pentru mai multe săptămâni, ceea ce ar însemna oprirea producţiei până la începutul anului viitor. Vânzările din Europa la principalele mărci General Motors sunt în scădere cu 30%.

Nici Skoda nu a scăpat de efectele crizei. Compania va opri procesul de fabricaţie în perioada 27-31 octombrie, ceea ce înseamnă o pierdere de producţie de 13.000 de unităţi.
www.antena 3

×
Subiecte în articol: lumea