x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun MB:Conspiraţia măturătorilor de stradă împotriva papei, o glumă proastă

MB:Conspiraţia măturătorilor de stradă împotriva papei, o glumă proastă

20 Sep 2010   •   00:00

Cei şase angajaţi ai unei firme de salubritate care au fost suspectaţi de punerea la cale a unui asasinat împotriva papei Benedict al XVI-lea, în timpul vizitei acestuia în Marea Britanie, au fost reţinuţi după ce un coleg al lor nu a înţeles gluma pe care au făcut-o la adresa Suveranului Pontif şi a alertat poliţia, a relatat duminică tabloidul Mirror, citat de Agerpres.



La o cană de ceai, la 16 septembrie, unul din cei şase a spus că ar fi imposibil ca cineva să tragă în papă, deoarece, mai mult ca sigur, papamobilul este blindat. Un altul a sugerat că ar fi mai potrivită folosirea unui lansator de grenade, în faţa căruia materialul antiglonţ din care este confecţionat vehiculul papei nu ar fi un obstacol. Cei şase au mai râs de aceste idei şi au schimbat apoi tema discuţiei.

Auzindu-le convorbirea, un alt coleg al lor din cadrul firmei de salubrizare Veolia Environmental Services a sunat la poliţie. El a spus că unii colegi ai săi pun la cale un atentat împotriva Suveranului Pontif şi chiar ar dispune de harta traseului papei, indicând că toţi şase vor fi în stradă, în virtutea meseriei lor, înaintea trecerii coloanei papale la Londra.

Informaţia a ajuns imediat la Departamentul pentru combaterea terorismului din cadrul Scotland Yard-ului.

Cei şase angajaţi ai firmei de salubritate menţionate, de origine nord-africană, cu vârste cuprinse între 20-50 de ani, au fost reţinuţi vineri, fiind eliberaţi ceva mai târziu.

Papa Benedict al XVI-lea a efectuat o vizită istorică în Marea Britanie între 16 şi 19 septembrie, în cadrul căreia a vizitat şi Londra.

×
Subiecte în articol: lumea