x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Medvedev şi Putin s-au întâlnit la schi în staţiunea Soci

Medvedev şi Putin s-au întâlnit la schi în staţiunea Soci

04 Ian 2009   •   00:00

Preşedintele rus Dmitri Medvedev şi premierul Vladimir Putin s-au întâlnit în staţiunea Soci, unde liderii s-au retras în vacanţă, în timp ce Moscova şi Kievul sunt în conflict privind livrările de gaz rus către Ucraina, informează AFP.



Sosit primul, Putin a schiat puţin pe munţii din staţiunea Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarnă din 2014, după care s-a întâlnit cu şeful statului, care l-a servit cu ceai.

"Preşedintele plăteşte pentru tot", a afirmat Putin, citat de agenţiile ruse de ştiri. "Este responsabilitatea mea", a răspuns Medvedev.

Acest schimb de replici intervine în contextul în care relaţiile dintre cei doi lideri ruşi sunt privite îndeaproape de numeroşi analişti şi observatori.

Putin i-a cedat în mai 2008 preşedinţia Rusiei lui Medvedev, după două mandate consecutive, limita maximă fixată prin Constituţie. Fostul preşedinte a devenit ulterior cel mai puternic premier, având, în opinia mai multor experţi, intenţia de a candida din nou la preşedinţie, lucru permis prin Constituţie după o pauză.

×
Subiecte în articol: lumea